Ο Δήμος Θήρας παρών στην Εθνική προσπάθεια   αναζωογόνησης των πυρόπληκτων περιοχών  

 

 

  ”  Οι πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας μας πληγώνοντας θανάσιμα το φυσικό περιβάλλον και αφήνοντας ανέστιους και οικονομικά κατεστραμμένους πολλούς συμπατριώτες μας, μας συγκλόνισαν και μας ευαισθητοποίησαν όλους, από την πρώτη στιγμή.  

 

     Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων και το Επαρχείο Θήρας, εκφράζοντας τα αισθήματα αλληλεγγύης ολόκληρης της σαντορινιάς  κοινωνίας ανέλαβαν εγκαίρως την πρωτοβουλία να συνδράμουν τους πληγέντες συνανθρώπους μας συλλέγοντας και αποστέλλοντας στην Β. Εύβοια τις ευγενικές προσφορές των Σαντορινιών (είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα).  

 

     Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας σε αυτή την πρωτοβουλία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης είναι συγκινητική και αξίζει το δημόσιο έπαινο.  

 

     Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος Θήρας επικοινώνησε με τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και συζήτησε μαζί του το σχέδιο που εκπονεί η ΚΕΔΕ προκείμενου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να παρέμβει συντεταγμένα και θεσμικά στην προσπάθεια συνολικής αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.  

 

     Παράλληλα ο Δήμαρχος Θήρας επικοινωνεί με τους Δημάρχους των πληγεισών περιοχών ώστε σε συνεννόηση μαζί τους και με βάση τις ιεραρχημένες από τους ίδιους ανάγκες, ο Δήμος Θήρας να συνδράμει αναλόγως.  

 

      Μετα την ολοκλήρωση αυτών των επαφών και έχοντας στη διάθεση μας όλα τα στοιχεία, το Δημοτικό Συμβούλιο αν χρειαστεί, θα κληθεί να συζητήσει και να αποφασίσει για τον τρόπο με τον οποίο θα συνδράμει ουσιαστικά και αποτελεσματικά σε αυτή την εθνική προσπάθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *