Ο Δήμος αντιδρά στο ενεργειακό κάζο που ταλαιπώρησε και εξέθεσε διεθνώς τη Σαντορίνη

 

 

 

 

  “Εδώ και χρόνια στο νησί γίνονται τακτικές προγραμματισμένες και μη,  διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της αδυναμίας του δικτύου να υποστηρίξει το απαιτούμενο φορτίο της ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα να δυσφημείται ο προορισμός.

Χθες 12 Ιουνίου 2024 έγινε μη προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος για 2 ώρες  στην περιοχή των Φηρών,  με αποτέλεσμα 3500 άνθρωποι αφικνούμενοι με κρουαζιερόπλοια να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τελεφερίκ και να απαιτείται εν μέσω καύσωνα και 37 βαθμών κελσίου να ανέβουν 588 σκαλιά για να μεταβούν από το παλιό λιμάνι των Φηρών στην πρωτεύουσα. Τα καταστήματα στην πόλη των Φηρών υπέστησαν βλάβες στον εξοπλισμό τους, στα ευπαθή προϊόντα και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν καθώς δεν υπήρχε παροχή ρεύματος για την λειτουργία ταμειακών μηχανών και pos.

 

Είναι ντροπή σε ένα νησί όπως η Σαντορίνη που υποδέχεται 3,4 εκ επισκεπτών ετησίως, η ΔΕΔΔΗΕ να μην έχει μεριμνήσει ώστε η διανομή ηλεκτρικής ενέργειας να είναι ομαλή και να μην υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του νησιού.

Ο Δήμος Θήρας θα αντιδράσει δυναμικά σε αυτή τη κατάσταση ελπίζοντας ότι με τις ενέργειες μας θα διαφυλάξουμε την εύρυθμη λειτουργία και τη φήμη του προορισμού”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *