Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΜΕΑ

  “Απάντηση σε όσους διαστρεβλώνουν την αλήθεια και λασπολογούν σε βάρος μου κάνοντας μικροπολιτική.

“Σε πλήρη διαστρέβλωση των όσων είπα, στα πλαίσια συνέντευξης σχετικά με την ανάθεση της εργολαβίας καθαριότητας και οδοσάρωσης, προχώρησαν ορισμένοι κακόβουλοι, επιδιώκοντας να με εμφανίσουν ως ανάλγητο και απαξιωτικό απέναντι στους συμπολίτες μας με αναπηρία, υπηρετώντας μικροπολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

  Η αποσπασματική προβολή των όσων είπα δεν μπορεί να αλλοιώσει το σαφές νόημα της τοποθέτησης μου, ότι δηλαδή «δεν πρέπει σε βαριές εργασίες να χρησιμοποιούμε άτομα με αναπηρία γιατί και τα ίδια βασανίζονται και ταλαιπωρούνται και δεν αποδίδουν. Αντιθέτως υπάρχουν εργασίες «ήπιες» στις οποίες μπορούν να εργαστούν και να έχουν εξαιρετική απόδοση».

 Πώς θα μπορούσα άλλωστε να προσβάλω τα άτομα με ειδικές ανάγκες όταν ο ίδιος μου ο πατέρας, όντας άτομο με 100% αναπηρία, εργάστηκε σκληρά και με αξιοπρέπεια για να θρέψει την πενταμελή μας οικογένεια.

Όταν ως δήμαρχος φρόντισα προσωπικά να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία και μάλιστα με τετραπλάσιο πόσο από ότι στο παρελθόν .

Όταν με δική μου εισήγηση, την περίοδο της πανδημίας, προσλήφθηκαν κατά προτεραιότητα στο δήμο ΟΛΑ τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα οποία είχαν υποβάλει αίτηση, εργάστηκαν δε για διάστημα μεγαλύτερο των 16 μηνών με απόλυτη επιτυχία στα σχολεία και σε άλλες «ήπιες» εργασίες.

Όταν με εισήγηση μου στηρίχθηκαν από το δήμο και το τελεφερίκ, με γενναίες επιχορηγήσεις πολλοί αναξιοπαθούντες και με αναπηρία συμπολίτες μας για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες υγειονομικές τους δαπάνες   (έξοδα νοσηλείας, φάρμακα, αναπηρικά αμαξίδια, κλπ).

 Όταν όλα τα άτομα με αναπηρία τα οποία προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου, μετά από προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, για την καθαριότητα ή για οικοδομικές εργασίες, τοποθετήθηκαν σε θέσεις διοικητικών καθηκόντων.

 Όλα τα παραπάνω πιστεύω ότι δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία για τη θέση ενός ανθρώπου με βιωματική εμπειρία, όπως εγώ, απέναντι στους συμπολίτες μας με αναπηρία. Άλλωστε στη Σαντορίνη γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Η θέση μου και η στάση μου είναι γνωστή και αξιολογείται από όλους τους Σαντορινιούς.

Όπως βεβαίως αξιολογούνται και όλοι αυτοί, που  από εμπάθεια στο πρόσωπό μου βυσσοδομούν σε βάρος μου και διαστρεβλώνουν την αλήθεια”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *