Ο ΑΡΗΣ ΑΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΟ ΘΗΡΑΣ

ΥΠΟΒΟΛΙΜΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΦΟΒΟ

 

 

aoThiras_AEK2 Ανάξιο της ιστορίας του Άρη Θεσσαλονίκης, είναι το ανυπόγραφο δημοσίευμα της ιστοσελίδας «PressAris.gr» που από την επωνυμία της και μόνο, υπαινίσσεται ασαφείς σχέσεις με τον επίσημο Άρη. Κάτω από τον κραυγαλέο τίτλο ««Καζάνι» που βράζει ο Άρης με τον ΑΟ Θήρας!», ο ανώνυμος ρεπόρτερ, ισχυρίζεται πως: «Έξαλλοι είναι οι άνθρωποι του Άρη με την αντιμετώπιση, που έτυχαν από τους ιθύνοντες του ΑΟ Θήρας με αφορμή το μεταξύ τους παιχνίδι το προσεχές Σάββατο 9/1 στις 16:00 στο νησί της Σαντορίνης».

Σύμφωνα με τα γραφόμενα, η απεργία της ΟΣΥΠΑ, κατέστησε αδύνατη τη μετακίνηση της Ομάδας της Θεσσαλονίκης προς τη Σαντορίνη την Παρασκευή, ενώ το αίτημα για μετάθεση της ώρας έναρξης του αγώνα, δεν έγινε δεκτό.  Το δημοσίευμα, αναφέρει επίσης πως οι υπεύθυνοι του Άρη, ζήτησαν να τους διατεθεί το Κλειστό Γυμναστήριο για προπονήσεις αλλά η Διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου, τηρώντας επακριβώς τις επιταγές της διοργανώτριας Αρχής το διέθεσε μόνο για τις ώρες που προβλέπει η  προκήρυξη του πρωταθλήματος. Αυτό, προκειμένου να μην διαταραχθεί το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκατοντάδων αθλουμένων και των ομάδων που χρησιμοποιούν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Κλειστό Γυμναστήριο του νησιού.

Το δημοσίευμα, -«διαρροή» στη δημοσιογραφική αργκό- προκάλεσε «πληρωμένη», αλλά ήπια απάντηση από τον ΑΟ Θήρας (θα παρατεθεί αυτούσια). Δημιουργούνται όμως αρκετά ερωτηματικά:

 

  1. Όταν σε πείσμα των όσων συμβαίνουν σε όλους του αθλητικούς χώρους και αγωνίσματα, οι φίλαθλοι της Σαντορίνης τηρούν υποδειγματικά κόσμια στάση, τι εξυπηρετούν τέτοιες υποβολιμαίες ιστορίες;.
  2. Αν η επίσημη Διοίκηση του Άρη δεν τις υιοθετεί, γιατί δεν τις διαψεύδει;. Δεν κατανοεί, πως δημιουργούν αχρείαστη ένταση;.
  3. Τόσα χρόνια στα μεγάλα σαλόνια του Αθλητισμού, δεν έχουν αντιληφθεί πως στη συντριπτική τους πλειονότητα οι αθλητικοί χώροι δεν ανήκουν στις ομάδες, αλλά σε δημόσιους φορείς με δικό τους κανονισμό λειτουργίας και καθορισμένες προτεραιότητες;.
  4. Μπορούν να υποδείξουν άλλη πόλη 15.000 κατοίκων στην οποία εκατοντάδες παιδιά ασχολούνται με αθλήματα «σάλας»;.
  5. Έχουν κατανοήσει πως ο ΑΟ Θήρας, δεν πια η νεοφώτιστη ομαδούλα, αλλά το αθλητικό καύχημα ενός ολόκληρου νησιού και πως ΟΛΟΙ οι αγώνες δεν γίνονται μεταξύ «συγγενών και φίλων», αλλά σε ένα ΠΑΝΤΑ κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο 1.000 θέσεων;. Είναι τόσο σύνηθες αυτό στο γυναικείο Βόλεϊ;. Είναι σύνηθες, ένα ολόκληρο νησί, να ζει για 24ωρα στον παλμό ενός επερχόμενου αγώνα;. Και μάλιστα Γυναικείου Βόλεϊ;.
  6. Δεν είναι άδικο για την ιστορία του Άρη, το να μην διαψεύδονται τέτοιες αβάσιμες εικασίες, που μόνο φόβο και απόπειρα δημιουργίας άλλοθι για ενδεχόμενη ήττα, υποκρύπτουν;. Εκτός αν ο φόβος είναι υπαρκτός, κάτι που θα ήταν χειρότερο, γιατί στον αθλητισμό, δεν έχει θέση ο φόβος. Μόνο η άμιλλα.

 

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΟ ΘΗΡΑΣ

 

«Έκπληξη και ερωτηματικά μας προκαλεί η διαμαρτυρία του ΑΡΗ όπως αυτή παρουσιάζεται σε οπαδική του ιστοσελίδα ( PRESSARIS), ανώνυμα , με τη γνωστή αλλά ξεπερασμένη μέθοδο της διαρροής ειδήσεων χωρίς να αναφέρεται κάπου ο υπογράφων.

 

 

Ο αποστολέας λοιπόν της δημοσίευσης θα έπρεπε να γνωρίζει:

 

 

Α.    Ότι τα κλειστά γυμναστήρια δεν ανήκουν στις ομάδες οπότε δεν είναι δυνατή η εύρεση ωρών κατά το δοκούν και για ίδια χρήση. Παρόλα αυτά ο Α.Ο.ΘΗΡΑΣ εξασφάλισε την προπόνηση όπως αυτή προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α1 για τον φιλοξενούμενο.

  Έξαλλοι  θα πρέπει να είναι στον ΑΡΗ με την δική τους άρνηση δια του εκπροσώπου τους    κ. Γιαννάκη να παραχωρήσει την ώρα αυτή στον μεταξύ μας αγώνα του α’ γύρου.

Εμείς όμως δεν ‘’διοχετεύσαμε’’ την δυσαρέσκειά μας γιατί κατανοούμε πως υπάρχει δυσκολία στην ανεύρεση ώρας.

 

 

Β.    Έχουμε επίσης μάθει να αντιμετωπίζουμε προβλήματα μετακινήσεων και να μην μεμψιμοιρούμε όταν  σε κάθε εκτός έδρας μας αγώνα ταξιδεύουμε 2 και 3 μέρες .

Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να φτάσει στο νησί στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου και να έχει 5 ώρες να ξεκουραστεί για τον αγώνα στις 4 ή να φτάσει Παρασκευή με το πλοίο όπως όλες οι  ομάδες. Δεν βρίσκουμε το λόγο για αλλαγή ώρας όταν όλα έχουν προγραμματιστεί και όλοι έχουν ενημερωθεί ( φίλαθλοι και τοπικό κανάλι για μετάδοση) για ώρα έναρξη στις 4.

Υπάρχουν ομάδες που φτάνουν στο νησί με καράβι και έρχονται κατευθείαν στο γήπεδο για τον αγώνα όπως αντίστοιχα συμβαίνει και σε εμάς.

 

 

Δεν  μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε γιατί δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα ο αρθρογράφος; Ποιον εξυπηρετεί; Σίγουρα όχι την ομάδα του ΑΡΗ & γενικότερα το γυναικείο βόλεϊ».

 

 

 

 

Εκ του  Δ.Σ

 Α.Ο.ΘΗΡΑΣ»

 

 

 

ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ (http://www.pressaris.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BF-%CE%B8%CE%AE%CF%81/ ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *