Νίκος Συρμαλένιος: Η κυβέρνηση της ΝΔ υιοθετεί στον τουρισμό τη λογική «τσιμέντο να γίνει»!

 

 

  “Ομιλία του βουλευτή για το Νομοσχέδιο Τουρισμού στην Ολομέλεια της Βουλής

 

Το νομοσχέδιo για τον τουρισμό της κυβέρνησης της ΝΔ υπηρετεί απόλυτα τη νεοφιλελεύθερη λογική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, παραδίδοντας δημόσιο χώρο και πλουτοπαραγωγικές πηγές στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αγνοεί τον αναγκαίο χωροταξικό σχεδιασμό και τη λογική της φέρουσας ικανότητας και ανεβάζει τους συντελεστές δόμησης, όπως στα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, υπηρετώντας τη λογική «τσιμέντο να γίνει», Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση με θέμα το Νομοσχέδιο Τουρισμού.

 

Ο Νίκος Συρμαλένιος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο και καμία στρατηγική για τον τουρισμό, ούτε από την άποψη των ειδικών κινήτρων για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ούτε από πλευράς χωροταξικού σχεδιασμού και αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής, ούτε βεβαίως για την εξειδικευμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος, ούτε πολύ περισσότερο έχει σοβαρό πρόγραμμα τουριστικής παιδείας και κατάρτισης, ούτε βεβαίως έχει πολιτική αμοιβών και εργασιακών συνθηκών που τις έχει καταστρέψει με το νομοσχέδιό του ο κ. Χατζηδάκης. Φέτος χιλιάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό και στον τουρισμό δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τα επιδόματα τα οποία δικαιούνται.

 

Στη συνέχεια ο Νίκος Συρμαλένιος έκανε λόγο για τους Πρότυπους Τουριστικούς Προορισμούς Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, χαρακτηρίζοντας ως ασαφή και αόριστα τα κριτήρια χαρακτηρισμού τους, ενώ αναφορικά με τους Οργανισμούς Διαχείρισης-Προώθησης Προορισμού επεσήμανε ότι ο ρόλος του ΕΟΤ υποβαθμίζεται, διότι ο  ΕΟΤ θα μπορούσε να γίνει συντονιστής όλων των DMO και να εκπαιδεύει και να καθοδηγεί και τους ΟΤΑ πρώτου βαθμού και δεύτερου βαθμού σε κατάρτιση δράσεων προβολής σύμφωνα με τον εκάστοτε εθνικό σχεδιασμό προβολής.

Τέλος αναφερόμενος στη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας για τις Ιαματικές Πηγές, τόνισε ότι παραδίδει μια πλουτοπαραγωγική πηγή των Δήμων σε μια Α.Ε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *