ΝΕΟΣ ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ;

ΑΚΟΜΑ 1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ISPS ΕΝΩ … ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΟ 1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 

 

  santorini_1Τον Οκτώβριο του 2013, ο Δήμος Θήρας, αποφάσιζε την αύξηση του εισιτηρίου του εισιτηρίου του Τελεφερίκ κατά ένα ευρώ (θα δείτε όλα τα έγγραφα συννημένα), προκαλώντας την έντονη αντίδραση των φορέων της Κρουαζιέρας. Έγραφε τότε, το με αριθμό πρωτοκόλλου : 15251/9 Οκτωβρίου 2013 έγγραφο από το ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ- ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ –ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: “

Χαρακτηριστικά αναφέρεται η μέση αύξηση του ενεργειακού κόστους και των φόρων αυτού, η αύξηση των τιμών των ανταλλακτικών τα οποία εισάγονται από την Ελβετία, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η αύξηση του Φ.Π.Α. τα τελευταία 4 έτη από 6% στο 9%, γεγονότα τα οποία προσέφεραν σε εσάς καθαρή μείωση του κόστους.

Πέραν των ανωτέρω οι λόγοι που επιβάλλουν την αύξηση του εισιτηρίου αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου Θήρας καθώς η θηραϊκή κοινωνία αποφάσισε να αναλάβει τμήμα του βάρους και της ευθύνης της πολιτείας για τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Στην προσπάθειά του ο Δήμος Θήρας να εξεύρει τα απαραίτητα κονδύλια για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας στα νησιά μας, Θήρα και Θηρασία, έκρινε αναγκαία την αύξηση κατά ένα (1) ευρώ του εισιτηρίου του τελεφερίκ καθώς είναι σίγουρος ότι και οι επισκέπτες θα επωφεληθούν ομοίως με τους κατοίκους από τις παροχές υγείας”.

 

δειτε τα έγγραφα:

apantisi-se-paremvasi-tis-enosis-efopliston-gia-afxisi-teleferik

dt-apantisi-se-paremvasi-tis-enosis-efopliston-gia-afxisi-teleferik

idryma-le-nomikou-epistoli-enosis-efopliston

Πήγε το ένα ευρώ πουθενά, στο Νοσοκομείο;. Πότε;. Με ποιόν τρόπο;.

 

 

Το θέμα όμως έχει και συνέχεια. Μετά την αστεία μελέτη που όριζε ότι το πλαφόν επισκεπτών στη Σαντορίνη, είναι 8.000 ημερησίως η οποία, μετά την έκταση που πήρε το θέμα αποσιωπήθηκε, έρχεται το Λιμενικό Ταμείο και ζητά από το Υπουργείο Ναυτιλίας να επιτρέψει την είσπραξη τέλους ISPS Code. Η επιβάρυνση;. Μόνο ένα ευρώ ανά επισκέπτη.

Αφού λοιπόν, χρηματοδοτήθηκε το Νοσοκομείο, επισκευάσθηκαν τα λιμάνια, επιδιορθώθηκαν τα ναύδετα, εξασφαλίστηκε η απόλυτη καθαριότητα στον Όρμο Φηρών (και την υπόλοιπη Σαντορίνη), ήρθε ο καιρός του “λαβείν”.

Έχουν λοιπόν άδικο, όσοι κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή για αδράνεια. Είναι ιδιαίτερα δραστήρια. Αλλά στο γκισέ. Διπλασίασε τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας, χωρίς καθαριότητα. Αύξησε την τιμή του Τελεφερίκ για το Νοσοκομείο και τα κρατά στο πουγκί. Τώρα θα βάλει και κεφαλικό φόρο ανά επιβάτη κρουαζιέρας.

Τελικά, η δύσμοιρη Σαντορίνη ή θα Γαστρονομείται,  ή θα ζει τη δική της “Expierence” , ή θα οδεύει προς τα γκισέ των τραπεζών, αφού πρώτα περάσει από τις τσέπες των δημοτών.

 

Το αποδεικτικό του ηλεκτρονικού μηνύματος για την αύξηση του εισιτηρίοτ του Τελεφερίκ

Save

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Ανδρέας Λαζάρου λέει:

    Και εσένα τι σε πειράζει αν πληρώσει κάτι παραπάνω η κρουαζιέρα στην Σαντορίνη για να γίνουν τα έργα που λες. είσαι πολύ καλός υπερασπιστής των συμφερόντων των εταιρειών κρουαζιέρας το παραδέχομαι…

    • Σας παρακαλώ, προτού σχολιάσετε, διαβάστε προσεκτικά το ρεπορτάζ. Όταν αυξάνεις κάτι, η λογική λέει πως είτε αυξάνεις τις υπηρεσίες, είτε το επιπλέον ποσόν το κατευθύνεις στο σκοπό για τον οποίο λες πως το προορίζεις. Είδατε, κάτι τέτοιο;. Η ανταποδοτικότητα, είναι το θέμα. Διπλασιάστηκαν τα τέλη καθαριότητας. Είδατε καθαριότητα;.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *