Νέος Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας

 

 

 

  “Πανηγυρικά εορτάστηκε και με την χειροτονία κορυφώθηκε η εορταστική ατμόσφαιρα στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Εκφράζοντας την αγάπη του προς το πρόσωπό του χειροτονημένο και της ενορίας της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης.

 

Πλήθος κόσμου από το πρωί γέμισε την εκκλησία για να λάβει τη χάρη της Αγίας Βαρβάρας όσο και της ιεράς εικόνας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού όπου φιλοξενείται στον ιερό ναό για λίγες ημέρες.

Ο νέος διάκονος Ανδρέας μεγάλωσε στην ενορία, και χειροτονήθηκε για να υπηρετήσει την μητρόπολη Θήρας και να βοηθήσει στο έργο της επαρχιακής και νησιωτικής Μητρόπολης. Στο λόγο του ο νέος Διάκονος τόνισε «Ομολογώ, ότι στην αρχή δίστασα να αφήσω την Αθήνα, την πόλη που μεγάλωσα και έζησα, την πόλη αυτή που αναπνέει: Ιστορία, Πολιτισμό και βαθιά χριστιανική παράδοση, δίστασα διότι κατανοώ πως η Διακονία δίπλα σε έναν νέο Μητροπολίτη είναι αναμφίβολα δύσκολη με υψηλές απαιτήσεις και πνευματική ευθύνη».

Ενώ πρόσθεσε, κατανοώντας την δυσκολία της διακονίας του «Μετά από πολλή προσευχή, αισθάνομαι πως είμαι έτοιμος να Διακονήσω, στα Μαύρα και Σκιερά Ηφαιστειακά χώματα της Σαντορίνης, αυτό το ράσο του κλήρου αποτελεί σύμβολο της δέσμευσης μου στον Χριστό όπως και το χώμα αυτό αντιπροσωπεύει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω».

 

Ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος στο λόγο του αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο οποίος συμπροσευχόμενος μετείχε στην χαρά της ενορίας Και με την άδεια και ευλογία του τέλεσε την εις διάκονον χειροτονιά, τόνισε : « Κατανοείς συνεπώς πόση προσοχή, προσευχή, πνευματική κατάρτιση και, θυσιαστικό πνεύμα σταυροαναστάσιμο φρόνιμα πρέπει να εμπεριέχει η διακονία που σου αναθέτει η εκκλησία διά των χειρών μου από σήμερα και μέχρι να παραδώσεις την ψυχή σου στον ιδρυτή της Ιησού Χριστό» ενώ πρόσθεσε « Από σήμερα όπως εσύ αποφάσισες μαζί με την καλή σου διακόνισσα θα αποχαιρετήσεις την πολύβουη πρωτεύουσα με τις πολλές αντιθέσεις της για να δεχτείς οργανικά σε μία ήσυχη νησιωτική εκκλησιαστική επαρχία».

 

Πηγή:  orthodoxianewsagency.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *