ΝΕΟ Δ.Σ ΣΤΗΝ ΑΕΜΥ-ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

 

 

   nosokomio_roussos_pagkalidisΟρίστηκε τελικά το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) που -μεταξύ άλλων- διαχειρίζεται και το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Το ιδιαίτερα σημαντικό στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας, δεν είναι τόσο η αλλαγή προσώπων, όσο κάτι που ίσως διαλάθει της προσοχής πολλών, αλλά είναι το κρίσιμο. Γράφει η επίσημη ανακοίνωση:

Καταλυτικής σημασίας αναμένεται να είναι και η παρουσία της, εγνωσμένης αξίας, νέας Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Μαυρικάκη Μαρίας, η οποία ορίζεται επίσης ως εντεταλμένη σύμβουλος της εταιρίας και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. για θέματα Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας (Γ.Ν. Θήρας)”.

Η βασική ερμηνεία;. Επιτέλους γίνεται ένα βήμα, προς την κατεύθυνση την οποία επιθυμούσαν όσοι ασχολούνται επισταμένα με το θέμα του Νοσοκομείου Θήρας: Πως στο Δ.Σ, υπάρχει πρόσωπο με διακριτές και ισχυρές αρμοδιότητες που αφορούν ειδικά το Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως υπήρχε σκέψη ακόμα και για δεύτερη ΑΕΜΥ, με μόνη αρμοδιότητα το Νοσοκομείο του νησιού. Με την απόφαση του Υπουργείου, αναγνωρίζεται πως τα θέματα του Νοσοκομείου θα αποτελούν ξεχωριστό πυλώνα της δραστηριότητας της εταιρείας. Με την παρουσία της κ. Μαυρικάκη, καθώς και των κ. Μιχάλη Ρούσσου και του Αχριτέκτονα Κύρου Παγκαλίδη, γίνεται σαφές πως η διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης, έχει βαρύνουσα σημασία στο εσωτερικό της ΑΕΜΥ.

 

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

 

 “Δημοσιεύτηκε (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 556/18-10-2016) η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Ανώνυμης Εταιρίας Μονάδων Υγείας Α.Ε. (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), η οποία έχει ως εξής:

  • Σταύρου Μιχαήλ, Οικονομολόγος – Πρόεδρος
  • Αθανασίου Γεωργία, Φαρμακοποιός – Διευθύνουσα Σύμβουλος
  • Μαυρικάκη Μαρία, Οικονομολόγος – Αντιπρόεδρος
  • Ρούσσος Μιχαήλ, Δικηγόρος – Τακτικό Μέλος
  • Γαβράς Παναγιώτης, Ιατρός Χειρουργός Ουρολόγος – Τακτικό Μέλος
  • Παγκαλίδης Κύρος, Αρχιτέκτονας – Τακτικό Μέλος
  • Γεωργίνης Γεώργιος, Ιατρός Ορθοπεδικός – Τακτικό Μέλος

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σταύρου Μιχαήλ, καθώς και τα τακτικά μέλη Ρούσσος Μιχαήλ και Γαβράς Παναγιώτης, συμμετείχαν επιτυχώς στην σύνθεση του απερχόμενου Δ.Σ. και θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος Αθανασίου Γεωργία, αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα στη βελτίωση της λειτουργίας της εταιρίας, μεταφέροντας την πολυετή πείρα της ως Διευθύντρια του ΕΟΦ.

Καταλυτικής σημασίας αναμένεται να είναι και η παρουσία της, εγνωσμένης αξίας, νέας Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Μαυρικάκη Μαρίας, η οποία ορίζεται επίσης ως εντεταλμένη σύμβουλος της εταιρίας και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. για θέματα Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας (Γ.Ν. Θήρας).

Το τακτικό μέλος Γεωργίνης Γεώργιος είναι Επιστημονικά Υπεύθυνος του ΠΕΔΥ Δάφνης – Υμηττού, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και αναμένεται να προσφέρει θετικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, των δομών της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.

Τέλος, η παρουσία ως τακτικού μέλους στο Δ.Σ. του Παγκαλίδη Κύρου,  αναγνωρισμένου μέλους της τοπικής κοινωνίας της Θήρας (Σαντορίνης), θα αποτελέσει σημαντικό εχέγγυο για την εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν. Θήρας.

Η θητεία των ανωτέρω διοριζόμενων λήγει την 31-12-2017″.

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *