ΝΕΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ SAF

ΔΗΜΙΟΥΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗPΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΛΗΛΙΚΩΝ

 

 

 

“Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης ξεκινάει και φέτος τις εκπαιδευτικές του δράσεις και καλεί μικρούς και μεγάλους να εξερευνήσουν το φετινό πρόγραμμα. Εργαστήρια για παιδιά, για παιδιά με γονείς, για ενήλικες, για μουσικόφιλους, θεατρόφιλους… για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα από τις τέχνες και τις τέχνες μέσα από τον εαυτό τους.

 

«Ζωνταντεύοντας τις Ζωγραφιές»

Εικαστικό Εργαστήρι για παιδιά δημοτικού

Στο εργαστήρι αυτό, θα έρθουμε σε επαφή με διάσημα έργα απ’ τον κόσμο των εικαστικών τεχνών και θα επιχειρήσουμε την τρισδιάστατη απεικόνισή τους. Θα δώσουμε ζωή στον κόσμο τους και θα περπατήσουμε μέσα σε αυτούς.

Ημερομηνίες: Τα Σαββατοκύριακα 13-14 Οκτ, 3-4 Νοε, 1-2 Δεκ, 19-20 Ιαν, 23-24 Φεβ, 9-10 Μαρτ, 13-14 Απρ

Τμήματα: Σάββατο 16:30-18:00, Κυριακή 10:30-12:00 ή 12:30-14:00

Ελένη Παλλέ, Καραγιαννίδη Λυδία

 

«Μουσικό Σύνολο Μικρών Τραγουδιστών»

Μουσικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού

Σε συνέχεια των προηγούμενων μουσικών ταξιδιών και εξερευνήσεών μας, ο φετινός κύκλος συναντήσεων, θα περιλαμβάνει τα σπουδαιότερα τραγούδια της παγκόσμιας ιστορίας της μουσικής.

Τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο που έχουν μείνει στην ιστορία και αξίζει να γνωρίσουν τα παιδιά.  Οι μικροί τραγουδιστές του εργαστηρίου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, να τραγουδήσουν, να γνωρίσουν την ιστορία των τραγουδιών και να ανακαλύψουν τη μαγική δύναμη και το ρόλο της μουσικής μέσα στην ιστορία.

Ημερομηνίες: Τις Κυριακές 21 Οκτ, 18 Νοε, 9 Δεκ, 20 Ιαν, 17 Φεβ, 17 Μαρτ, 7 Απρ

Τμήματα: 10:30-12:00 ή 12:30-14:00

 

Στέλλα Χροναίου, Στάικος Νίκος

 

«Σύγχρονο Εργαστήρι Φωνητικής»

Ομαδικό μουσικό εργαστήρι σύγχρονου τραγουδιού για ενήλικες

Στο εργαστήρι αυτό κάθε ένας από τους συμμετέχοντες της ομάδας που θα δημιουργηθεί θα γνωρίσει καλύτερα τη φωνή του και τις δυνατότητές της. Φωνητικές ασκήσεις, τραγούδια και παρατηρήσεις στη φωνή και στο στήσιμο του σώματός μας την ώρα που τραγουδάμε θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα το φωνητικό μας όργανο. Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τη φωνή μας χωρίς να την καταπονούμε αλλά και διευρύνοντας τις δυνατότητές της εστιάζοντας στην έκταση, την ομοιογένεια και την καλή χρήση της αναπνοής.

Ημερομηνίες: Κυριακή 21 Οκτ, 18 Νοε, 9 Δεκ, 20 Ιαν, 17 Φεβ, 17 Μαρτ, 7 Απρ

Τμήματα: Κυριακή 18:00-20:00

 

Στέλλα Χροναίου, Στάικος Νίκος

 

 

 

«Μια Ιστορία Θα Σας Πω»

Ιστορικές συναντήσεις για έφηβους και ενήλικες.

Από την μοναδική Στρογγυλή στην εντυπωσιακή Σαντορίνη, μέσα απ’ αυτές τις ιστορικές συναντήσεις θα γίνει μια προσπάθεια ανάδειξης διαφορετικών όψεων της Σαντορίνης. Στη διαδρομή μας αυτή θα έχουμε πάντα ιστορικές πηγές και με βάση τις συζητήσεις μας θα ανασκαλίσουμε το παρελθόν και θα κοιτάξουμε το μέλλον. Αλήθεια που ήταν το λεπροκομειο στη Σαντορίνη; Ξέρατε ακόμη ότι Θηραίοι συνέβαλαν στην ίδρυση του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου; Τι θα πει τράχωμα στη Σαντορίνη;

Ημερομηνίες: Τις Κυριακές 14 Οκτ, 4 Νοε, 2 Δεκ, 27 Ιαν, 17 Φεβ, 10 Μαρτ, 14 Απρ

Τμήματα: 12:30-13:00

 

Ιωσήφ Πέρρος

 

 

 

«Οι Μικροί Μουσικοί»

Μουσικοκινητικό Εργαστήρι για παιδιά δημοτικού

Το εργαστήρι «Οι Μικροί Μουσικοί»  για παιδιά δημοτικού συνεχίζεται και φέτος μετά τις υπέροχες στιγμές που μας χάρισε η περσινή χρονιά. Παίζω μουσική σημαίνει εξερευνώ, ανακαλύπτω, ακούω, μοιράζομαι, συγκεντρώνομαι, συντονίζω και συντονίζομαι, εκφράζω και εκφράζομαι, σέβομαι και προτείνω, χαίρομαι και τραγουδάω τη λύπη μου, μιλώ μια γλώσσα που όλοι μπορούν να καταλάβουν αλλά που ταυτόχρονα είναι και μυστική.

Ημερομηνίες: Τις Κυριακές 11 Νοε, 16 Δεκ,  27 Ιαν,  24 Φεβρ,  31 Μαρτ,  21 Απρ

Τμήματα: 10:30-12:00

 

Μιχάλης Τόμπλερ

 

 

 

«Παίζω Μουσική»

Μουσικοκινητικό Εργαστήρι για μικρά παιδιά με τους γονείς τους.

Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς με τα παιδιά τους από 4 έως 8 ετών, έτσι ώστε από κοινού να χαρούνε την μουσική, να μοιραστούνε συναισθήματα και να συνομιλήσουν.

Δεν είναι τυχαίο που για τη μουσική χρησιμοποιούμε το ρήμα «παίζω». Έτσι λοιπόν αυτή η πρώτη προσέγγιση των παιδιών με τη μουσική θα κινηθεί γύρω απ’ το παιχνίδι, το μουσικό παιχνίδι και μέσα από αυτό θα αναδυθεί η μουσικότητα των παιδιών, η χαρά της συνεργασίας και η δημιουργική σκέψη. Η κίνηση, ο λόγος, τα μουσικά όργανα θα είναι τα εφόδιά μας γι’ αυτή τη διαδρομή.

Ημερομηνίες: Τα Σάββατα 10 Νοε, 15 Δεκ,  26 Ιαν,  23 Φεβρ,  30 Μαρτ,  20 Απρ

Τμήματα: 16:30-18:30

 

 

 

Μιχάλης Τόμπλερ

 

«Η Μουσική Δεν Έχει Φραγμούς» και είναι μια γλώσσα που όλοι μπορούμε να μιλήσουμε

Μουσικοκινητικό Εργαστήρι για παιδιά ειδικής αγωγής

Για μία ακόμη χρονιά το μουσικοκινητικό αυτό εργαστήρι θα μας δώσει την ευκαιρία να προσπαθήσουμε, παίζοντας, να ανακαλύψουμε τις ιδιότητες της μουσικής και να οδηγηθούμε σε μονοπάτια που μας φέρνουν σαν αποτέλεσμα την έκφραση και την επικοινωνία. Η ενεργητική συμμετοχή, η επιλογή των μουσικών οργάνων, ο συντονισμός μεταξύ των μελών της ομάδας θα αναδείξουν ανεξερεύνητες συναισθηματικές καταστάσεις και ποικιλόμορφους τρόπους επικοινωνίας. Τέλος, η χαρά του «παίζω μουσική» αναδύεται, εκτονώνει και ανακουφίζει τον ψυχικό και σωματικό μας κόσμο.

Ημερομηνίες: Τα Σάββατα 10 Νοε, 15 Δεκ,  26 Ιαν,  23 Φεβρ,  30 Μαρτ,  20 Απρ

Τμήματα: 11:00-13:00 Είσοδος Ελεύθερη

 

 

Μιχάλης Τόμπλερ

 

 

Η συμμετοχή εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 22860 85141 Τρίτη – Κυριακή 10.00-18.00.

Κόστος: η είσοδος στο Μουσείο 5€.

Τα υλικά και η γραφική ύλη που χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια είναι ευγενική χορηγία της Α. ΔΕΛΕΝΔΑΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *