Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείο

Συντονιστική Επιτροπή
“Σας ενημερώνουμε και σας καλούμε στην επόμενη κινητοποίηση – διαμαρτυρία μας για το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 17.00 στην πλατεία των Φηρών.
  Η συμβολική κινητοποίησή μας πραγματοποιείται στο πλαίσιο κοινών δράσεων που διοργανώνουν εργατικά κέντρα και συλλογικοί φορείς στα νησιά του Αιγαίου, διαμαρτυρόμενοι για την ραγδαία υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας.
Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων που διοργανώνονται σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, είναι η Παναιγαιακή κινητοποίηση που διοργανώνεται για τις 6 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο Υπουργείο Υγείας.
  Οι κινητοποιήσεις στα νησιά του Αιγαίου και η διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας στις 6 Νοεμβρίου, αποφασίστηκαν σε διαδικτυακή σύσκεψη που έγινε στις 13/10/23 με τη μαζική συμμετοχή Εργατικών Κέντρων, Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ και σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία των νησιών του Αιγαίου, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου.
Στην ίδια σύσκεψη παρουσιάστηκε πρόταση κοινού πλαισίου για την υγεία στα νησιά του Αιγαίου, ενω αποφασίστηκε τα συνδικάτα σε συντονισμό και κοινή δράση, να οργανώσουν τον αγώνα του λαού των νησιών μας για να δοθούν λύσεις στην εγκατάλειψη που βιώνουμε στην υγεία με κίνδυνο πολλές φορές την ίδια μας τη ζωή.
Οι αποφάσεις της σύσκεψης είναι οι εξής :
Καλούμε όλους να συνυπογράψουν το πλαίσιο και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην Παναιγαιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα, στις 6 Νοέμβρη, με ενδιάμεσο σταθμό ταυτόχρονες κινητοποιήσεις στα νησιά λίγες μέρες πριν με πρόταση για 2 Νοέμβρη, μέρα απεργίας των υγειονομικών.
Κάθε νησί να σχεδιάσει τη δουλειά του με συσκέψεις, συνεδριάσεις ΔΣ, γενικές συνελεύσεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές και ότι άλλο κρίνει αναγκαίο και βοηθητικό ώστε η δράση να πάρει μαζικά και διεκδικητικά χαρακτηριστικά.
Πρόταση κοινού πλαισίου πάλης για την υγεία
Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους και όλες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *