ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΑΓΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ-ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;

ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ-ΠΟΛΑΚΗ

 

 

 

“Αναπάντητη ερώτηση του Νίκου Συρμαλένιου μετατράπηκε σε επίκαιρη και επανακατατέθηκε στη Βουλή για να συζητηθεί- κατά πάσα πιθανότητα- την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου

 

Σε «ομηρία» οδηγείται το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, λόγω του πολύμηνου «παγώματος» όλων των υπηρεσιακών μεταβολών, μετά από σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας που εκδόθηκαν αμέσως μετά τις εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εγκύκλιοι αυτές «παγώνουν» τις προσλήψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, παρά το γεγονός ότι οι προσλήψεις του Γ.Ν.Θ. για τη στελέχωση του Νοσοκομείου με προσωπικό αορίστου χρόνου 158 εργαζομένων είχαν προκηρυχθεί με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ από τον Σεπτέμβριο του 2018 και αναμενόταν να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο του 2019.

Στον «αέρα» βρίσκονται οι εργαζόμενοι των κατηγοριών πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς είναι ακόμα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες είχαν παραταθεί με διάταξη τον Ιούνιο του 2018. Επίσης, υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν  υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου από τους προσωρινούς πίνακες του διαγωνισμού, συμβάσεις οι οποίες έχουν από τον νόμο μέγιστη διάρκεια μόλις 8 μηνών.

Πέραν των παραπάνω, στους πίνακες του Διαγωνισμού 1/2018 υπάρχουν επιτυχόντες οι οποίοι μπορούν να στελεχώσουν τις ειδικότητες Ορθοπεδικής και Ακτινοδιαγνωστικής, στις οποίες οι ανάγκες από πλευράς περιστατικών είναι αυξημένες.

 

Συνημμένο το κείμενο της ερώτησης που είχε κατατεθεί στις 2/8/19, έμεινε αναπάντητη από τον υπουργό Υγείας και επανακατατίθεται ως επίκαιρη.

Η ΑΡΧΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *