“ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ”

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΓΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ”

 

 

 

Μπροστά στην 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες του νησιού μας. Στις εργαζόμενες και τις άνεργες, στις νοικοκυρές και τις αγρότισσες, στις αυτό-απασχολούμενες και τις συνταξιούχους. Καλούμε όλες τις γυναίκες, Ελληνίδες και μετανάστριες, να ενώσουμε τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε με επιμονή και πείσμα τα σύγχρονα δικαιώματά μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα στις νέες γυναίκες, στις φοιτήτριες – σπουδάστριες, στις νέες μητέρες, να βγουν μπροστά στον αγώνα για το μέλλον που τους αξίζει. Ένα μέλλον με μόρφωση, εργασία και δημιουργική ζωή για όλη την οικογένεια. Στις 8 Μάρτη 1857, 161 χρόνια πριν, οι εργάτριες στα υφαντουργεία και στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας μείωση των ωρών εργασίας στις 10 (από 16 που δούλευαν τότε), ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους. Οι αστυνομικές δυνάμεις αιματοκύλησαν τις μαχητικές τους διαδηλώσεις. Η θυσία τους έγινε διαχρονικό σύμβολο αγώνα για την ισότητα και την απελευθέρωση της γυναίκας.

Σήμερα, 8 Μάρτη 2018, Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει στη σύγχρονη γυναίκα :

 Μόνιμη και σταθερή εργασία με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα.

 Ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας, ικανοποίηση των ιδιαίτερων βιολογικών αναγκών μας, αλλά και των αναγκών των οικογενειών μας, των παιδιών και των ηλικιωμένων μελών τους με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών για όλους.

 Ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά μας, αλλά και για να δυνατότητα να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση Όλα αυτά όμως σκοντάφτουν πάνω στην πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας από όλες τις κυβερνήσεις και σε απόλυτη υπακοή με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοξενοδόχοι θεωρούν τα δικαιώματα στην εργασία, την ασφάλιση, τη μητρότητα, «έξοδα» που μειώνουν το κέρδος τους. Και την ίδια στιγμή, το δικό τους κράτος τους εξασφαλίζει ανύπαρκτο έλεγχο από υπηρεσίες που στο δικό μας νησί – τη ναυαρχίδα του τουρισμού -ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Γι αυτό και οι εργαζόμενες στον τουρισμό και την εστίαση ζουν κάθε καλοκαίρι, κάθε τουριστική «σεζόν» έναν εφιάλτη: Εργασία εντατική κι εξαντλητική, συχνά κακοπληρωμένη με την απειλή απόλυσης, με ελαστικά ωράρια και χωρίς ρεπό. Καθόλου χρόνος για προσωπική ξεκούραση ή φροντίδα των παιδιών. Στην ίδια μοίρα και οι αυτοαπασχολούμενες που αγωνίζονται να κρατήσουν τα μαγαζιά τους επιστρατεύοντας όλη την οικογένεια.

Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των γυναικών θεωρείται ατομική τους υπόθεση, ενώ αντίθετα πρέπει να είναι υπόθεση της κοινωνίας, του κράτους. Δεν σκύβουμε το κεφάλι! Δεν θα τους αφήσουμε να μας τσακίσουν! Έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας τα στερεί αυτή η πολιτική. Δυναμώνουμε την πάλη για τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, για μια ζωή χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, έξω από τα σχέδια του ΝΑΤΟ & ΕΕ.

Σήμερα μόνο η συλλογική δράση, η αγωνιστική στάση ζωής, η διεκδίκηση για όλα αυτά που μας ανήκουν αποτελεί διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής με δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αγωνιστικό περιεχόμενο της 8 Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!!”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *