Ν.ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΗΡΑΙΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥΣ

 

 

 

  “Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση για την ανάγκη ελέγχων για περιπτώσεις ελληνοποίησης εισαγόμενου κρασιού.

 

 

  Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, στην Ελλάδα υπάρχουν αρμόδιοι ελεγκτικοί φορείς για την αποφυγή πρακτικών ελληνοποιήσεων εισαγόμενων προϊόντων. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, από το περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δήλωσε ότι θα παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις και μάλιστα ότι αυτό γίνεται ήδη πράξη.

 

  Παρόλα αυτά, υπάρχουν καταγγελίες για αθρόες εισαγωγές οίνου αμφιβόλου ποιότητας, από άλλες  χώρες,  ο οποίος παρανόμως ελληνοποιείται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), «…. την στιγμή που οι συνεταιριστικές οργανώσεις στο Ηράκλειο και στη Νάουσα έχουν αποθέματα κρασιών και αγοράζουν οινοστάφυλα στο πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής, τα οποία τα διοχετεύουν εξ ανάγκης στις χωματερές, το επίσημο κράτος κάνει τα ‘στραβά μάτια’ σε μεγάλες εισαγωγές κρασιών άγνωστης και αμφιβόλου ποιότητας, αφήνοντάς τα στη συνέχεια δίχως ελέγχους στη ελληνική αγορά να ελληνοποιηθούν».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *