«Μουσικό Ταξίδι από τη Σμύρνη στον Πειραιά».

ΣΤΗΝ CANAVA ROUSSOS

 

 

“Η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών σας προσκαλεί στη μουσική εκδήλωση «Μουσικό Ταξίδι από τη Σμύρνη στον Πειραιά», με θέμα τη μουσική της Σμύρνης πριν τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922 και την επίδρασή της στην εξέλιξη της ελληνικής μουσικής με τον ερχομό των προσφύγων.

 

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:00 στην Κάναβα Ρούσσου στην Έξω Γωνιά. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν δύο μουσικά σχήματα και το Χορευτικό Σχήμα Βόθωνα της Ιωάννας Μαυρομάτη.

 

 

Οι μουσικοί του ρεμπέτικου συνόλου είναι η Αγλαΐα Κουκουλιάκου (Τραγούδι), ο Βασίλης Χατζηπέτρος (Μπουζούκι και μπαγλαμά), ο Κώστας Τσικούρης (Κιθάρα), ο Γιώργος Τόνας (Μπουζούκι) και ο  Δημήτριος Σιγάλας (Ακορντεόν).

Οι μουσικοί του σμυρναίικου συνόλου είναι ο Γιάννης Βαρβαρήγος (Λαούτο), η Φωτεινή Παπαδοπούλου (Τραγούδι), ο Τάσος Σερεμέτης (Ούτι), ο Στέφανος Φίλος (Βιολί), ο Στέφανος Δορμαράκης (Κανονάκι) και ο Παναγιώτης Κορωναίος (Κρουστά).

Θα παρουσιαστούν επίσης ηχητικά αποσπάσματα και βίντεο με αυθεντικές σκηνές και μουσική της εποχής.

Η είσοδος έχει οριστεί στα 5 ευρώ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της εκδήλωσης το Οινοποιείο «Κάναβα Ρούσσος», το Οινομαγειρείον Ακταίον, το Kipos Café – Restaurant & Events, τα Ποστάλια του Αιγαίου, την Δαρζέντας Συμβουλευτική Α.Ε., την Blue Star Ferries και το Santorini’s Finest Collection.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών (thiret2006@gmail.com).”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *