ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΦΗΡΩΝ- ΟΙΑΣ: ΕΝΑΣ ΚΡΥΦΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΦΩΤΟ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΥΑΗΟΟ

 

 

 

Ναι είναι γεγονός.  H Σαντορίνη έχει πολλές ομορφιές.  Καλντέρα, ηλιοβασίλεμα παραδοσιακοί οικισμοί, οινοποιεία ,αρχαιολογικοί χώροι. Έχει όμως μία ακόμα ομορφιά που μάλλον αρκετοί είτε δεν τη γνωρίζουν είτε δεν την υπολογίζουν.  Πρόκειται για τα παραδοσιακά μονοπάτια. Και κυρίως για αυτό το εκπληκτικό μονοπάτι που συνδέει τα Φηρά με την Οία.

Αλλά, αναδημοσιεύοντας άρθρα από το διεθνή τύπο, η διαδικτυακή μηχανή yahoo,  κάνει ένα αφιέρωμα σε αυτό το μοναδικό μονοπάτι. Μοναδικό την ύπαρξή του αλλά με πολλά άλλα περισσότερο άγνωστα, να ανταγωνίζονται την ομορφιά του.

Γράφει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα:

“Τα περίπου δέκα χιλιόμετρα (περίπου 6 μίλια), πεζοπορίας δεν είναι απαραιτήτως δύσκολη υπόθεση. (…). Θα περιπλανηθείτε μαζί σε μερικά ευκολότερα μονοπάτια πεζοπορίας, που εκκαθάρισαν παρελθόν πολυτελή ξενοδοχεία με πισίνες στην άκρη του γκρεμού και ζευγάρια που τρώνε πρωινό. Και θα διαβείτε πιό δύσβατους δρόμους που, τουλάχιστον για εμάς, απαιτούσαν ένα μακρύ διάλειμμα για να ξεδιψάσουμε..

Ευτυχώς, αρκετές λήψεις φωτογραφιών κατά μήκος του δρόμου σας επιτρέπουν να βρείτε την αναπνοή σας και να ανταλλάξετε τα iPhones με άλλους πεζοπόρους για φωτογραφίες. Οι ντόπιοι τα περπατούν, αλλά και κάποιοι φιλόδοξοι ταξιδιώτες (…. ) ο τρόπος ήταν σημαντικός για εμάς και μας πήρε περίπου τρεις ώρες, με στάσεις, μέχρι που μπορούσαμε να γεμίσουμε και να λάμψουν τα πρόσωπά μας με ελληνικό γιαούρτι και γλυκά”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *