MONIMA ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

 

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Δ. ΜΠΑΪΛΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ

 

 

 

 

Ο πρώην Νομάρχης κ. Δημήτρης Μπάιλας.

“ Τα παπατζηλίκια Καμμένου-Πολάκη τα πληρώνουμε με ανθρώπινες ζωές.

Στο συνέδριο που διοργάνωσε στην Αντίπαρο, το περασμένο καλοκαίρι, η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου με θέμα την υγεία στις Κυκλάδες, ο Κος Συρμαλένιος άκουσε από τους εκπροσώπους των ιατρών ……. για πρώτη φορά τα χάλια της υγείας στα νησιά μας, λες και δεν ήταν Νομαρχιακός Σύμβουλος για 8 χρόνια στις Κυκλάδες, και από τον π. Νομάρχη, άκουσε ….. για πρώτη φορά πάλι το πάγιο αίτημα των Κυκλαδιτών για την μόνιμη εγκατάσταση ενός ελικοπτέρου, με πλήρωμα και έναν στρατιωτικό γιατρό, αποκλειστικά για τις Κυκλάδες.,

Μπροστά στην αγανάκτηση που δημιούργησε ο εμπαιγμός στα ευαίσθητα θέματα της υγείας, ήλθαν αμέσως μετά στη Σύρο και ο Κος Καμμένος και ο Κος Πολάκης, ήλθε και το ελικόπτερο, και όλοι είπαμε μπράβο, μετά την διάλυση που υπέστη ο Νομός από την πολιτική τους, έκαναν και κάτι καλό, αν και η ταχύτητα με την οποία έγινε, ήταν τέτοια που μας δημιούργησε ερωτηματικά εάν ήταν αληθινό.

Πράγματι, δεν πέρασε λίγος καιρός και διαβάζαμε για περιστατικά, που ερχόταν πάλι με το γνωστό πλωτό από Νάξο, για άλλα που ερχόταν με πλωτά από την Πάρο, ή με το σκάφος του Λιμενικού από Τήνο και Μύκονο. Πότε το ελικόπτερο είχε πάει στην Αθήνα για συντήρηση, πότε στην Μύκονο για ανεφοδιασμό, πότε για διάσωση, πότε το πρόβλημα με τα καταλύματα των χειριστών, πότε η έλλειψη γιατρού, πότε τα περιστατικά δεν κρίθηκαν σοβαρά, με λίγα λόγια, τι έχεις Γιάννη τι είχα πάντα.!!!

Επισφράγισμα αυτής της κατάστασης ήταν ο Άδικος θάνατος της συμπατριώτισσά μας στη Φολέγανδρο, και η παρ΄ ολίγον επανάληψή, με το περιστατικό στη Σίφνο, που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο της πυροσβεστικής. Έτσι αποδείχτηκε και πάλι περίτρανα ότι έχομε Κυβέρνηση που μας εμπαίζει, και ότι στο παιγνίδι αυτό συμμετέχουν και οι πάλαι ποτέ …αριστεροί Κυβερνητικοί βουλευτές, που για την καρέκλα τους θυσιάζουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Απεδείχθη η ανεπάρκεια των τοπικών αρχόντων που αποφεύγουν να εμπλακούν σε τέτοια θέματα ως …..αναρμόδιοι, και ότι η υγεία στον Νομό μας τείνει να επιστρέψει στην πρωτόγονη προ ΕΣΥ κατάσταση.

Οι κάτοικοι του Επαρχείου της Σαντορίνης ασφαλώς και θυμούνται τον π. Έπαρχο Χρύσανθο Ρούσσο, που για τέτοια θέματα έκανε τον κόσμο Άνω-Κάτω. Οι Κυκλαδίτες θα θυμηθούν πολλές φορές τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά πού με το ΕΣΥ ανέτρεψε πλήρως την πρωτόγονη κατάσταση που επικρατούσε στην υγεία μέχρι το 1981 στις Κυκλάδες. Αυτό το σύστημα, το οποίο αντί να το βελτιώσουν μέρα με τη μέρα το καταστρέφουν, και από κοντά οι βουλευτές της Ν.Δ. να χύνουν κροκοδείλια δάκρια.!!

Τα ζητήματα της ανθρώπινης ζωής δεν έχουν χρώμα και πρέπει με Εθνική Συνεννόηση να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *