«Μήνυμα Προέδρου Δ.Λ.Τ. Θήρας κ. Γεώργιου Αντ. Νομικού»

Πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

 

 

 

 

 

 

 

“Σας καλωσορίζω στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας και εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική και επιτυχημένη θητεία με υγεία.

Το Λιμενικό Ταμείο σε ένα νησί, θα έπρεπε να έχει έναν από τους κυριότερους ρόλους, στην καλή λειτουργία και στην ανάπτυξη του νησιού, αφού στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, πρέπει να συνεργαστεί με τις περισσότερες υπηρεσίες που υπάρχουν και που προσφέρονται όπως: την Λιμενική Αρχή, το Δήμο, την Περιφέρεια, Υπουργεία, Τελεφερίκ, Κρουαζιέρα, τους ιδιοκτήτες κάθε είδους πλοίων, τους εργαζόμενους στα λιμάνια, ταξιδιώτες, επισκέπτες, προέδρους, συλλόγους κλπ.

Η καλή λειτουργία των Λιμενικών Εγκαταστάσεων όμως επηρεάζεται και από τους Περιφερειακούς και Δημοτικούς δρόμους.

Η υφιστάμενη εγκατάσταση των Λιμενικών Εγκαταστάσεων πρέπει να βελτιωθεί.

Το Λιμενικό Ταμείο έχει πρόβλημα στελέχωσης με αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Έχει προβλήματα οργανωτικά και διοικητικά.

 

Ο χώρος που στεγάζεται, είναι ακατάλληλος για τις ανάγκες του και τους θερινούς μήνες είναι σχεδόν απρόσιτος.

Εδώ και πολλούς μήνες εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε βάσεις σωστής λειτουργίας, που θα διευκολύνουν το έργο και την επίτευξη των στόχων μας.

Ένα μέρος του έργου μας του Οργανωτικού και του Διοικητικού, αφορά τη δομή την ίδια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, που μπορεί να μη φαίνεται όπως ένα έργο στο λιμάνι, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο, για να μπορούμε να προχωρήσουμε με σωστά βήματα.

Προτεραιότητα της Διοίκησης, θα είναι η βελτίωση της ασφάλειας σε κάθε επίπεδο και γι’ αυτό ζητάμε τη συνδρομή όλων και του Λιμεναρχείου στον τομέα αυτό, αλλά και την κατανόησή του, στα διάφορα στάδια που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου, αφού δεν εξαρτώνται όλα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας αλλά και από άλλες υπηρεσίες και συνθήκες.

Παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε να τα ξεπεράσουμε. Η υποστελέχωση και η καθυστέρηση έγκρισης του προϋπολογισμού θα είναι εμπόδιο για τις αρχές της θητείας μας.

 

 

Στόχος μας είναι η λειτουργική, η αισθητική, η ενεργειακή αναβάθμιση όλων των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας. Επίσης,, μπορούμε να συμβάλλουμε στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στην παράδοση, στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όλα αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε, πολεμώντας τη γραφειοκρατία που θα μας καθυστερεί, αλλά και την καλυτέρευση των οικονομικών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, το οποίο έχει πάρα πολλά έξοδα, γιατί έχει πάρα πολλά λιμάνια να συντηρεί και πολλές κακοδαιμονίες και αναλογικά εισπράττει πολύ λιγότερα έσοδα, από όσα θα έπρεπε και θα μπορούσε.

Σε αυτή την πορεία, θα ήθελα τη συνδρομή και τη στήριξη όλων των συμβούλων, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, τακτικών και αναπληρωτών, ανεξαρτήτως παράταξης, γιατί ο σκοπός όλων μας, πρέπει να είναι, η επίτευξη των στόχων, η καλυτέρευση της ζωής των Δημοτών μας, των επισκεπτών και η διατήρηση της φήμης του νησιού μας σε υψηλό επίπεδο”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *