ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΑΒΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΑΕΡΙΝΗ ΦΩΝΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Φυσικά και δεν προκάλεσε την παραμικρή έκπληξη, πως η Σαβίνα Γιαννάτου, προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου κοσμοσυρροή στο Μέγαρο Γκύζη, με τον κόσμο να φτάνει ως το δρόμο. Και διπλάσιος να ήταν ο συναυλιακός χώρος, θα τον γέμιζε. Η μικρή και ευχάριστη έκπληξη, ήταν η επιλογή του πρώτου μέρους. Παλιά αναγεννησιακά τραγούδια, σεφαραδίτικες μελωδίες (σεφαραδίτες είναι οι διωγμένοι Εβραίοι της Ιβηρικής που εγκαταστάθηκαν κυρίως στη Σμύρνη και τη Θεσσαλονίκη) και ήχοι της Μεσογείου, έβγαιναν με την αέρινη φωνή της τόσο αβίαστα που θεωρούσες, πως είχε μεγαλώσει με αυτά.

Όταν δε έφτασε σε γνωστές μελωδίες του Χατζιδάκι και της Λένας Πλάτωνος, το κοινό ξεπέρασε τη θαυμαστική σιωπή του κι άρχισε να σιγοτραγουδάει μαζί της. Κι εκείνη, ανταποκρίθηκε με έναν υπέροχα ευγενικό και συγκινητικό τρόπο: ζήτησε από τον -εξαιρετικό- κιθαρίστα Κώστα Γρηγορέα, να κουρδίσει λίγο πιο χαμηλά, για να ακολουθήσει ο κόσμος. Γιατί ποιός θα μπορούσε να πιάσει αυτόν τον αέρινο κραδασμό της φωνής της!. Και το χειροκρότημα;. Ηχηρό, αλλά και με μια συστολή απέναντι σε μια μεγάλη καλλιτέχνιδα που δεν επιζητεί παρά μόνο την προσήλωση σε αυτό το σπάνιο χάρισμα που κοσμεί το ελληνικό τραγούδι.

Κι επειδή σε κείμενα που αφορούν εκδηλώσεις, καταγράφονται και οι παρουσίες, θα αναφερθεί μόνο μια: του Σεβασμιοτάτου κ. Πέτρου, επισκόπου των Καθολικών Σύρου, Θήρας, και αποστολικού τοποτηρητή Κρήτης ο οποίος έδειχνε πανευτυχής που το Φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη, στα 37 του χρόνια, δεν γερνάει. Αντιθέτως, γίνεται ολοένα και καλύτερο, χυμώδες και πλούσιο. Όλα αυτά, χάρις στον καλλιτεχνικό του Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Γρηγορίου που δημιουργεί και αναπτύσσει ένα πολύτιμο πολιτιστικό κεκτημένο για τη Σαντορίνη.

ΥΓ. Η ποιότητα του ήχου, στο βίντεο που συνοδεύει το κείμενο αδικεί την καλλιτέχνιδα. Φορητή μικρή κάμερα, τον κατέγραψε. Και μάλιστα από μακριά. Ακόμα κι έτσι όμως, το φωνητικό της διαμάντι λάμπει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *