Μια φωτιά στη χωματερή και μια αντικοινωνική ανεμελιά-Βίντεο

 

 

  Δεν ήταν άγνοια. Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναπαρήγαγαν διαρκώς τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας για την απαγόρευση αφής φωτιάς στην ύπαιθρο.

Ήταν κάτι παραπάνω από αμέλεια. Θα χρειαζόταν απλά, ένας κουβάς νερό για τη διαβροχή των κάρβουνων ώστε να σβήσουν εντελώς. Κι όμως, ένας 36χρονος αγνόησε τις εκκλήσεις των αρχών αλλά και την κοινή λογική και πήγε να πετάξει κάρβουνα που σιγόκαιγαν στη χωματερή. Μόνος του. Χωρίς συνεννόηση απ’ ότι φαίνεται- με τους υπεύθυνους λειτουργίας του χώρου. Επειδή απλά η χωματερή ήταν εκεί και ήταν Χωματερή. Αποτέλεσμα;. Τα ήδη υπερθερμασμένα από τις οργανικές ζυμώσεις σκουπίδια, να αρπάξουν αμέσως φωτιά.

 

  Αμέσως, ένας γεμάτος διοξίνες στύλος καπνού, άρχισε να στροβιλίζεται στο νότιο τμήμα των Φηρών. Ευτυχώς, ο χειριστής του ερπυστριοφόρου χωματουργικού, ήταν έμπειρος και αποτελεσματικός. Μπήκε στις εστίες και τις επιχωμάτωσε. Η φωτιά θάφτηκε στα έγκατα των σκουπιδιών, όπου θα συνεχίσει να σιγοκαίει, μέχρι να τελειώσει το οξυγόνο, δημιουργώντας όμως συνθήκες εντονότερης αποσύνθεσης και παραγωγής εύφλεκτων αερίων.

Για την ιστορία: Ο 36χρονος -ημεδαπός κατά την ανακοίνωση- συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Νάξου. Προφανώς, θα τιμωρηθεί για εμπρησμό εξ αμελείας. Γιατί ο νόμος δεν τιμωρεί την αντικοινωνική ανεμελιά και αδιαφορία. Πρέπει κάτι να συμβεί και ακόμα και τότε, η κοινωνία θα ανακουφιστεί επειδή δεν συνέβη κάτι χειρότερο.

Μέχρι να έρθει το χειρότερο.

 

 

 

 

 

 

.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *