MHNYMA TOY AΝΤΩΝΗ ΧΑΛΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

“Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες,
αποφάσισα να ασχοληθώ ξανά με τα κοινά μετά από ώριμη σκέψη και ανησυχία για το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας. Αυτή τη φορά βέβαια αξιολόγησα και την τιμητική πρόσκληση ενός νέου ανθρώπου του Νικηφόρου Παπανικόλα, αφού έχουμε κοινές ανησυχίες και στόχους για την Περιφέρεια μας, ενός ανθρώπου που έχει όραμα καθώς και πίστη για μια Νέα Εποχή.
  Ο θεσμός της Περιφέρειας απαξιώθηκε και δεν έδωσε βήμα στους νέους να συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά. Οι προσωπικές φιλοδοξίες και ορισμένα μεμονωμένα συμφέροντα είναι αυτά που δεν έβαλαν τις σωστές προτεραιότητες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Η νέα περιφερειακή αρχή με επικεφαλής τον Νικηφόρο Παπανικόλα και την νέα ομάδα που απαρτίζει αυτό το ψηφοδέλτιο, θα είναι η αφετηρία μιας Νέας Εποχής για το Νότιο Αιγαίο, βάζοντας σωστά και ιεραρχημένα τα θέματα υγείας, παιδείας, φροντίδα της τρίτης ηλικίας, πολιτισμού, αθλητισμού, οδικής ασφάλειας, διασύνδεσης των νησιών μεταξύ τους και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο τουρισμός αν και αποτελεί την βασική οικονομική δραστηριότητα των νησιών, αναπτύσσεται άναρχα χωρίς σχέδιο. Αποτελεί άμεση ανάγκη, λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα του κάθε νησιού, ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός που θα προστατεύει και θα αναδεικνύει την μοναδικότητα και τη φυσιογνωμία των νησιών μας, με μια αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη.
Η Περιφερειακή Ενότητα Θήρας με επίκεντρο το νησί της Σαντορίνης, παγκοσμίως γνωστό τουριστικό προορισμό, με τα αναπτυσσόμενα νησιά που την απαρτίζουν, την Ιο, την Σίκινο, την Φολέγανδρο, την Ανάφη και την Θηρασιά, πρέπει να αποτελούν τον πόλο έλξης για τον επισκέπτη, ξεχωριστά το καθένα και όλα μαζί μια μοναδική πολυνησία.
Στις προτεραιότητες της Νέας Εποχής είναι ο πρωτογενής τομέας που το κάθε νησί έχει να αξιοποιηθεί και να υποστηριχθεί προκειμένου να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη, κάτι που το απαιτούν τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφαρμογή της νησιωτικότητας, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της αειφορίας για την διαχείριση των πόρων.
Η εμπειρία λόγω της φύσης του επαγγέλματός μου, επιβάλουν να γνωρίζω και να ιεραρχώ τις ανάγκες και τις ανησυχίες των κατοίκων, των επιχειρηματιών και των επισκεπτών των νησιών μας, αλλά επιπλέον ως γονιός, τις ανάγκες της εκπαίδευσης των παιδιών μας, σε όλες τις βαθμίδες.
Η ευθύνη που μου αναλογεί ως υποψήφιος στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας, κάνει ακόμα πιο αναγκαία την υποστήριξη του αγώνα ώστε οι νέοι να συμμετέχουν στα κοινά, για να καθορίσουν το αύριο.
Δεσμεύομαι απέναντι σε κάθε μία και στον κάθε ένα ξεχωριστά, ότι θα δώσω την μάχη για να έρθει η αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας στα νησιά μας, με στόχο το όραμα του κάθε νέου και νέας να γίνει πραγματικότητα στον τόπο του.
Πάμε μπροστά με την Νέα Εποχή”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *