Μεταφορικό Ισοδύναμο: Στάση πληρωμών – Για πόσο ακόμα;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

  “Σήμερα, γίνεται πράξη η τρίτη κατά σειρά αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μέσα στο 2022, με αποτέλεσμα οι διακοπές προς τα νησιά μας για τους Έλληνες επισκέπτες να γίνονται από δύσκολες έως απαγορευτικές αλλά και οι μετακινήσεις των νησιωτών ακόμα ακριβότερες.

Σήμερα, μπαίνουμε στον 10ο μήνα απλήρωτων εισιτηρίων προς τους πολίτες των νησιών μας μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου από το Υπουργείο Ναυτιλίας (01/10/21).

Σήμερα, μπαίνουμε στον 7ο μήνα απλήρωτων επιδοτούμενων καυσίμων προς τους πολίτες των νησιών που έχουν ενταχθεί στο μέτρο (01/01/22).

Σήμερα, εξακολουθεί να παραμένει απλήρωτο το Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων του Β’ εξαμήνου του 2021, ενώ έχουμε ήδη κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, με την ακρίβεια να χτυπάει την πόρτα όλων των νοικοκυριών, πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα στη λειτουργία του μέτρου προς τη νησιωτική Ελλάδα. Να επανέλθει η λειτουργία όπως τη γνωρίσαμε το 2018, με τις πληρωμές να γίνονται μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά όρια και όχι αυθαίρετα όποτε και όπως βολεύει το Υπουργείο Ναυτιλίας και την κυβέρνηση.

Σήμερα, επιβάλλεται να επεκταθεί το μέτρο με βάση τον σχεδιασμό που υπήρχε το 2018, με την ένταξη όλων των νησιών στην επιδότηση καυσίμων στην αντλία, με κατάργηση του κανόνα de minimis για τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν τα βενζινάδικα για τα ποσά αυτά, όπως ακριβώς όρισε η ΕΕ με απόφασή της τον Ιούνιο του 2022, κάνοντας σαφή λόγο περί νησιωτικότητας.

Σήμερα, επιβάλλεται να επεκταθεί το μέτρο και προς τους πολίτες της ηπειρωτικής Ελλάδας, προσφέροντάς τους συγκεκριμένο αριθμό επιδοτούμενων εισιτηρίων προς τα νησιά μας, δίνοντας έτσι κίνητρο στον εσωτερικό τουρισμό.

Σήμερα, επιβάλλεται να επανέλθει η ανά 4μηνο υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων (και όχι ανά 6μηνο που ισχύει τώρα) και η άμεση πληρωμή τους ώστε τα μαγαζιά να μπορούν να μειώνουν τις τιμές των προϊόντων στο ράφι, προς όφελος των νησιωτών και των επισκεπτών μας.

Σήμερα, επιβάλλεται να αξιοποιηθεί το νέο μέτρο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης σε όποιες επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί για την ακόμα πιο άμεση εκκαθάριση των επιδοτήσεων που τους αναλογούν.

Για να γίνουν όλα τα παραπάνω σήμερα, θα έπρεπε να είχε απαλλαγεί ο τόπος μας χθες από τη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύντομα όμως θα γίνει αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα επαναφέρει, όπως έχει δεσμευτεί απέναντι στους νησιώτες, την κανονικότητα στο Μεταφορικό Ισοδύναμο και θα κάνει πράξη την επέκταση του μέτρου όπως είχε ήδη από το 2018 προγραμματίσει”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *