ΜΕΡΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ

ΔΥΟ ΕΥΓΛΩΤΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

 

 

  πυργοςΔεν υπάρχει περιοχή της Ελλάδας, που ένα σωτήριο μέτρο όπως οι πεζοδρομήσεις, να προχώρησε χωρίς εντάσεις και καυγάδες. Η συνέχεια, αποδείκνυε πως οι αντιδρώντες, γίνονταν στη συνέχεια οι πλέον αδιάλλακτοι υποστηρικτές.

Κάτι τέτοιο πρέπει να συνέβη στον Πύργο. Έγινε μια περιορισμένη πεζοδρόμηση. Αποτέλεσμα;. Το τμήμα του χωριού που συνδέεται με τον μεσαιωνικό οικισμό, ανάσανε. Απέμεινε το κεντρικό τμήμα της οδού. Στη μέση του χωριού. Με το που απελευθερώθηκε, όρμησαν οι τετράτροχοι ντενεκέδες και κατέλαβαν κάθε τετραγωνικό εκατοστό.

Οπότε εφαρμόστηκε μια απλή, λιτή αλλά σωτήρια λύση. Μια μικρή νησίδα που φυτεύτηκε κιόλας, και σηματοδοτεί πλέον τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Άλλαξε όψη το Κέντρο του χωριού.

Κακά τα ψέματα όμως. Ο Πύργος, θα “ανθίσει” όταν πεζοδρομηθεί όλη η κεντρική οδός. Φανταστείτε πεζούς, μικρά παιδιά και τουρίστες να περιδιαβαίνουν ανενόχλητοι το κέντρο του περίβλεπτου οικισμού. Θα ήταν η κατάλληλη ώθηση, για να πάρει ο Πύργος, κάτι που αυτά που αξίζει. Και που τώρα ασφυκτιούν ανάμεσα στις καυτές λαμαρίνες, τα ενοχλητικά μαρσαρίσματα, τις εξατμίσεις και το θόρυβο. Ας το κάνουν λοιπόν οι αρμόδιοι, όσο τους μένει καιρός.

 

πυργος

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Fanis λέει:

    Μισοτελειωμένη χωρίς ευδιάκριτο χρώμα να συμπληρώσω και ακαλαίσθητη…Μπορούμε και καλύτερα!

  2. Ο/Η Zounis λέει:

    Βαλτός εισαι τώρα Δημητράκη !!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *