ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΑΡΘΡΟ-ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ Γ. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

 

air_Η Santonews, έλαβε από τον χειριστή Πολιτικής Αεροπορίας κ. Γρηγόριο Κουτσογιαννόπουλο, μια επιστολή για τις πτήσεις των αεροσκαφών στη Σαντορίνη. Την τεχνική διάσταση του θέματος, αγνοούμε, παντελώς. Γι αυτό η επιστολή και το σχετικό διάγραμμα, παρατίθενται ως έχουν. Κάθε άλλη διασαφήνιση, δεκτή.

 

“Μετά από μελέτη μου και παρακολούθηση της κίνησης του αεροδρομίου Σαντορίνης:

Η αναχώρηση (MIL 1E) MILOS ONE ECHO είναι προβληματική και δημιουργεί θόρυβο ενοχλητικό πάνω ακριβώς από το Ημεροβίγλι, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για αυτή την αναχώρηση η οποία υπήρχε από παλιά όταν το αεροδρόμιο δεν εξυπηρετούνταν από μεγάλα αεροσκάφη τύπου JET αυξημένου θορύβου.

Εναλλακτική αναχώρηση μπορεί να δοθεί από τον Πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Σαντορίνης (MIL 1D) MILOS ONE DELTA η οποία αναχωρεί ευθεία και δεν στρίβει πάνω από την Καλντέρα της Σαντορίνης (λόγο ότι τα JET αεροσκάφη πιάνουν το ύψος 2000 πόδια πολύ γρήγορα και δεν ακολουθούν το σχεδιάγραμμα όπως υπάρχει αλλά στρίβουν γρηγορότερα πάνω από το Ημεροβίγλι).

Για την αναχώρηση MIL 1E πρέπει να σταλεί αίτημα στην Υπηρεσία Πολιτικής

Υπηρεσίας να γίνει προσθήκη στην αναχώρηση στον περιορισμό αριστερή στροφή πάνω απο τα 3000 πόδια ή 9 μίλια ότι έρθει τελευταίο.(Left turn at 3000ft or 9 miles out from SNI VOR what ever is coming later).

Ακόμα προσθήκη στις αναχωρήσεις για Turboprob and Jet powered Aircract (NAPD1) NOISE ABATEMENT PROCEDURES. Δείτε παράδειγμα όπως στο Αεροδρόμιο της Αθήνας”.

Save

4 Απαντήσεις

  1. Ο/Η ΜΑΡΙΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΥΦΤΟΓΙΑΝΝΗ λέει:

    Η ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΑΣΗ – ΜΕΛΕΤΗ, Η, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ DEPARTURE’s , Η, ΑRRIVAL’s PROCEDURES ΕΝΟΣ Α/Μ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΡΓΑΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ, ΕΝΘΕΝ ΚΑΚΕΙΘΕΝ.

  2. Ο/Η ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ λέει:

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ . ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ , Η ΕΞΩ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ , ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ .ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ.

  3. Ο/Η Νικητας λέει:

    Η Εξω Γωνιά και το Καμάρι και ο Μονόλιθος, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΝΤΕΡΑ, που σημαίνει μη ιδιαίτερης σημασίας. Αυτές οι περιοχές δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου. Το θέμα είναι οι υψηλού επιπέδου πολίτες που ζουν στο Ημεροβήγλι να μην ενοχλούνται…… ΣΩΣΤΑ;;;;

  4. Από ότι μου είπε πιο ειδικός από εμένα, οι διαδρομές αυτές είναι υπό κατάργηση από πέρυσι, αλλά δεν έχουν εγκριθεί οι νέες, επειδή το αεροσκάφος της ΥΠΑ που πραγματοποιεί τις δοκιμές είναι εκτός λειτουργίας- άγνωστο για ποιό λόγο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *