Μείωση διεθνών αφίξεων στο αεροδρόμιο Σαντορίνης το 9μηνο

 

 

Πτώση κατά 9%, παρουσίασαν οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο Σαντορίνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο ενημερωτικό δελτίο Οκτωβρίου του ΙΝΣΕΤΕ. Αυτό μαρτυρά, στασιμότητα ή συγκράτηση για το νησί, καθώς τα στοιχεία είναι δυσερμήνευτα, λόγω αύξησης των εσωτερικών αφίξεων που καταγράφονται από άλλους φορείς.

Αυτό οφείλεται σε δύο δεδομένα. Το πρώτο αφορά τη χρήση του Ελευθέριος Βενιζέλος, ως διαμετακομιστικού κέντρου, όπου σημαντικός αριθμός επισκεπτών, συνδυάζοντας περισσότερα παραθεριστικά σημεία ή προερχόμενος από περιοχές χωρίς απευθείας αεροπορική σύνδεση με το νησί, χρησιμοποιούν δύο πτήσεις. Το δεύτερο, αφορά, στο ρόλο του Διεθνούς αεροδρομίου Σαντορίνης, ως τοπικού κέντρου, από όπου οι επισκέπτες κατευθύνονται εν συνεχεία σε Νάξο, Φολέγανδρο, Ίο, Μήλο ή άλλα νησιά.

 

Σύμφωνα με το ΙΝΣΕΤΕ, στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης καταγράφηκαν 685 χιλ. διεθνείς αφίξεις παρουσιάζοντας μείωση –67 χιλ./ ή -9,0%. Στο αεροδρόμιο της Μυκόνου καταγράφηκαν 521 χιλ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις παρουσιάζοντας μείωση -31 χιλιάδων ,με μείωση 5,6%. Σε όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια της Χώρας-πλην Καλαμάτας- η διεθνής κίνηση εμφάνισε θετικό πρόσημο.

Στο σύνολο της χώρας, την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2023, καταγράφηκαν 20,9 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, ξεπερνώντας τα επίπεδα του ΙανουαρίουΣεπτεμβρίου 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά +11,6%/+2,2 εκατ. αφίξεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *