ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ SAF

“Industrial” : Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

industrial_saf (1)  Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης παρουσιάζει την 1η Έκθεση εικαστικών  καλλιτεχνών που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Σαντορίνη.

 

Κάθε έκθεση ή άλλη συναφής πολιτιστική  δράση που ορμάται από  ιστορικά  ή πολιτισμικά γεγονότα, αποκτά την πλήρη δυναμική της όταν είναι συμμέτοχη στις  αναζητήσεις  του κοινού στο οποίο απευθύνεται.  Ακολουθώντας αυτόν το συλλογισμό, προσεγγίστηκε η εξέλιξη  της βιομηχανίας στη Σαντορίνη, η οποία  πορεύτηκε ανάλογα με την αγροτική παραγωγή και αντιστρόφως ανάλογα με την άνοδο του τουρισμού. Η ύπαρξη βιομηχανικού τομέα στο μη αστικό  περιβάλλον του νησιού οδήγησε σε μια ενδιαφέρουσα  δημιουργική συνύπαρξη ετερόκλητων κοινωνικών ομάδων.

 
Η έκθεση “Industrial” αναπτύσσεται σε ένα χώρο  όπου επιτεύχθηκε πρόσφατα η ανάσχεση της μουσειακότητάς του και μετατράπηκε σε ένα νέο σκηνικό με διαφορετικό πλέον ρόλο, το «Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης». Η απόδοση της θεματικής στην έκθεση επιχειρεί να ανιχνεύσει το μέγεθος της ιστορικής αδράνειας των διατηρημένων βιομηχανικών κτηρίων, καθώς και τη διαδικασία της διέγερσης της συλλογικής μνήμης. Κάθε επιστροφή σε αυτή τη μνήμη είναι  μοναδική και γεννάει καινούργιες μνήμες και πολλαπλές αναπαραστάσεις του σήμερα.  Όλα αυτά  βρίσκονται σήμερα ενταγμένα μέσα σε ένα τουριστικό περιβάλλον που υποκαθιστά τη βιομηχανική οικονομία και δημιουργεί ένα αντίστοιχο πρότυπο παραγωγής.  Το ” Industrial ” τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από  υλικά και αισθήσεις, δεν περιορίζεται στην αφήγηση και το σκηνικό  του χώρου που φιλοξενείται, αλλά συμμετέχει ενεργά στο ζήτημα  δημιουργικής μετάλλαξης της ιστορικής μνήμης.
Συμμετέχουν οι:

Αγγελετοπούλου Αφροδίτη
Αντωνιάδης Cesarios Χρήστος
Ανδρεαδάκη Άντζυ
Ασιμής  Κάτωνας
Ασιμής Χριστόφορος
Ασιμή Μαριάννα
Βλαβιανός Μιχάλης
Βλαντωνόπουλος Γιάννης
Γαλανόπουλος Γιώργος
Γιαννέλος  Γιάννης
Ελευθεράκης Αντώνης
Ιωαννίδου Κατερίνα
Καραμολέγκος Μιχάλης
Κολαΐτου Ελένη
Κουσκουρής Γρηγόρης
Κυρκούδη Γρηγορία
Μανδηλαρά  Έμιλυ
Μπατζόλης Μάνος
Μπλαζογιαννάκη Ανεζίνα
Οικονόμου Μαρία
Παράβας Βαγγέλης
Ρηγόπουλος Νίκος
Ρούσσος Βαγγέλης
Ταλιαδούρου Μαρίνα
Τζώρτζογλου Φωτεινή
Φύτρος Κωνσταντίνος
Χίτογλου  Νίκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *