Με τιμές εν ενεργεία Δημάρχου η κηδεία του Φώτη Χατζηδιάκου

 

 

  Σε ηλικία 64 ετών και έπειτα από πολύμηνη μαχη, έφυγε από τη ζωή ο Φώτης Χατζηδιάκος.

Γεννήθηκε στη Ρόδο, το έτος 1959 και καταγόταν από το χωριό Απόλλωνα. Ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. (1981) και από το 1983 εργάστηκε ως Δικηγόρος Ρόδου, παρ’ Αρείω Πάγω. Επίσης, ήταν πτυχιούχος πολιτικών επιστημών του Α.Π.Θ (2001) και κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2008). Παντρεμένος με την κρητικής καταγωγής συμβολαιογράφο Ρόδου, Αγάπη Καλομοίρη, απέκτησαν ένα γιο, τον Στέργο.

 

Η ενασχόληση του Φώτη Χατζηδιάκου με τα κοινά ξεκίνησε το 1999 όπου και διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου έως το 2002, ενώ για τα επόμενα πέντε χρόνια προήδρευσε του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Την τριετία 2007-2010 ο κ. Χατζηδιάκος ήταν Αντινομάρχης Ανάπτυξης & Συγκοινωνιών, Πρωτογενούς Τομέα και συνέχισε ως αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το 2014, ο Φώτης Χατζηδιάκος εξελέγη Δήμαρχος Ρόδου, θέση που υπηρέτησε όντας παράλληλα και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου. Από το 2019 μέχρι και σήμερα, ήταν δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2023, ο Φώτης Χατζηδιάκος συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ.

 

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου

 

 

“Μία προσωπικότητα με ξεχωριστό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της Ρόδου, δεν είναι πια ανάμεσά μας.

Ο Φώτης Χατζηδιάκος, για παραπάνω από δύο δεκαετίες, υπήρξε ένας δυναμικός πολιτικός, υπηρετώντας με θάρρος και πάθος τις ιδέες και τις θέσεις του στα πολιτικά δρώμενα της Ρόδου. Ως Αντιπεριφερειάρχης, ως Δήμαρχος, ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ως υποψήφιος βουλευτής.

Στην οικογένεια του, απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια”.

 

 

Δήλωση Χρύσας Καραγιάννη

 

 

“Δε θα μιλήσω για τον πολιτικό Φώτη Χατζηδιάκο. Θα μιλήσω για τον άνθρωπο Φώτη. Τον ετοιμόλογο, με έναν καλό λόγο και ένα καλοσυνάτο αστείο που αφορούσε στον καθένα, με μεγάλη ενσυναίσθηση. Με αυτοσαρκασμό. Με χαμόγελο, ακόμα και στην τελευταία προεκλογική περίοδο, όπου έτυχε να ταξιδεύουμε μαζί αρκετές φορές, όπου φαινόταν ήδη καταβεβλημένος, αλλά συνέχιζε ακούραστος, προσηλωμένος στο καθήκον. Στο επίκεντρο του ήταν οι αδύναμοι, οι λιγότερο τυχεροί της ζωής, Με αγάπη – που δε δίσταζε να εκφράσει για όσους ήταν κοντά του, αλλά κυρίως για την οικογένεια του Γι’ αυτό η απώλεια του θα είναι τεράστια. Καλό Κουράγιο Αγάπη, Στέργο, Γιώργο… Αλησμόνητος ΘΑ είσαι Φώτη !”.

 

Στη Ρόδο ο Ανδρουλάκης

 

 

Με απευθείας πτήση θα φτάσει στο νησί της Ρόδου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος επιστρέφει επί τούτου, από ταξίδι στο Εξωτερικό προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του Φώτη Χατζηδιάκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *