ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΖΩΕΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ

 

 

Με ένα διπλό τοκετό γιορτάζει τους πρώτους 7 μήνες λειτουργίας του το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου, προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. Θήρας με διαφορά 10 λεπτών δυο επίτοκες με συμπτώματα τοκετού σε εξέλιξη.

 

Σε ετοιμότητα οι τρεις γυναικολόγοι, το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με την αίθουσα χειρουργείου σε αναμονή για κάθε ενδεχόμενο και τη χειρουργική ομάδα έτοιμη να επέμβει αν χρειαστεί, οι δυο αίθουσες Μαιευτηρίου λειτούργησαν για πρώτη φορά ταυτόχρονα και τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν με πλήρη επιτυχία.

 

Τα δυο νεογνά ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι και οι ευτυχισμένες μητέρες, καθώς επίσης και το νεογνό που γεννήθηκε ξημερώματα Σαββάτου, χαίρουν άκρας υγείας και νοσηλεύονται στο χειρουργικό τομέα του Νοσοκομείου μας. Το σημερινό γεγονός, ανεβάζει σε 10 τους τοκετούς πραγματοποιήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

 

ΠΑΝΩ 20.000 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΕΙΣ- 1600 ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

 

 

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η στελέχωση με ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, παρά το τυπικό πρόβλημα που ανέκυψε με την εξασφάλιση κατοικιών.  Οι πάνω από 25 γιατροί που υπηρετούν (προστίθενται σχεδόν καθημερινά κι άλλοι) έχουν υποδεχτεί πάνω από 10.000 ασθενείς στα Επείγοντα Περιστατικά και άλλους τόσους στα Εξωτερικά Ιατρεία. Τα τμήματα που λειτουργούν είναι: Παιδιατρικό, Καρδιολογικό, Μαιευτικό/Γυναικολογικό, Παθολογικό, Χειρουργικό, Γενικής Ιατρικής, ενώ προστέθηκε και το Ψυχιατρικό Τμήμα.

Ιδιαίτερα σημαντικό, είναι το γεγονός πως νοσηλεύτηκαν 189 ασθενείς, ενώ πραγματοποιήθηκαν 1479 επεμβάσεις στο σηπτικό Χειρουργείο και 79 (προγραμματισμένες και έκτακτες) στο Κεντρικό Χειρουργείο. Λειτουργεί επίσης επιτυχώς η ΜΕΤΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΗ Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Μ.Α.Φ, σ.σ περίπου ως Εντατική), ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την προμήθεια και εγκατάσταση Αξονικού Τομογράφου και η Μονάδα Παραγωγής Οξυγόνου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *