Με αρπαχτές δε σώζεται μια προβληματική σαιζόν, υπονομεύεται το μέλλον

Και όχι, το ΚΤΕΛ δεν φταίει σε τίποτα

 

 

 

 

 

  Είναι προφανές, πως το βίντεο που γνωρίζει διεθνή δημοσιότητα, δεν αντανακλά την πραγματικότητα. Και ας κάνει το γύρο του Διαδικτύου. Όχι γιατί δεν είναι αυθεντικό, αλλά γιατί η συμπαθής τουρίστρια, έχει μπερδευτεί. Γράφει το Documentonews “όπως καταγγέλλει, τους ζητήθηκε να πληρώσουν 50 ευρώ για το εισιτήριο και διαπραγματεύτηκαν την τιμή, όπως ανέφερε, για να πέσει στα 35, γεγονός που της έκανε εντύπωση καθώς όπως λέει όσες φορές έχει χρειαστεί να πληρώσει λεωφορείο για τη μεταφορά της σε άλλα νησιά, το ποσό δεν είχε ξεπεράσει τα 2 ευρώ”.

Σωστά. Αλλά, και στη Σαντορίνη, αν έπαιρνε τη Δημόσια Λεωφορειακή Γραμμή. Το ΚΤΕΛ δηλαδή, τόσα θα πλήρωνε. Τόσα χρεώνει, τόσα αναρτά, τόσα πληρώνει. Αν υπάρχουν γυπαετοί, που καραδοκούν για πτωματικές αρπαχτές, δεν είναι ευθύνη της Δημόσιας Συγκοινωνίας. Το ΣΩΤΛΕΣ (Σωματείο Τουριστικών Λεωφορείων Σαντορίνης), πρέπει να ασχοληθεί με αυτό. Με τα μυστήρια άτομα που παρεισφρέουν στο μεταφορικό έργο και λειτουργούν χωρίς κανόνες και με όρους ανατολίτικου παζαριού.

Φυσικά, η συμπαθής κοπέλα που εξοργισμένη ανάρτησε την εμπειρία της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δεν ήξερε. Τα αρπακτικά όμως, πρέπει να καταλάβουν πως αυτή η λυμφατική περίοδος, δεν θα σωθεί με αρπαχτές.

 

Όσο για τα εγχώρια ΜΜΕ;. Εντάξει. Ακόμα και το φίλτατο Documentonews του οποίου είμαι καθημερινός αναγνώστης, αντανακλά τα κλισέ. Ακριβή. Επικίνδυνη. Αρπακτική. Αδηφάγα. Ακόρεστη. Άπληστη Σαντορίνη.

Να έβλεπα, ποια νησιά, έχουν τέτοια επαρκή- μέσα στην παραδεκτή προβληματικότητά της- οργάνωση και συνέπεια.

Μετά λόγου γνώσεως. Υπερασπιστείτε την εικόνα του νησιού και τη δημόσια συγκοινωνία του. Αυτήν έχουμε. Να τη βελτιώσουμε θέλουμε. Όχι να την αμαυρώσουμε.

 

 

Το βίντεο της επισκέπτριας 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *