ΜΑΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ- ΕΙΡΗΝΗ – ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΟΜΙΛΙΑ

 

 

Η Μαρία Αρβανίτη – Σωτηροπούλου, κατάγεται από το Μεγαλοχώρι Σαντορίνης. Κόρη εκπαιδευτικών –το Δημοτικό Σχολείο Θηρασίας, φέρει το όνομα του πατέρα της), έζησε σε πολύ μικρή ηλικία τον καταστροφικό σεισμό του 1956. Μετά έζησε στη Σύρο και αργότερα στον Πειραιά. Ύστερα ήρθε η Ιατρική, οι φοιτητικοί αγώνες και η κορύφωση τους στο Πολυτεχνείο.

 

Το εκπληκτικό με τη Μαρία Αρβανίτη – Σωτηροπούλου, είναι πως πριν τελειώσει τις σπουδές της ήταν ήδη παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών (σήμερα έχει τέσσερα). Τίποτα όμως δεν την εμπόδισε να είναι πολιτικά και κοινωνικά ενεργή, ενώ παράλληλα εργαζόταν, έγραφε λογοτεχνία αλλά και ειδικά βιβλία (έχει κάνει τη σύνοψη των ιατρικών ανακαλύψεων του δολοφονημένου αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη).

 

Σήμερα είναι πρόεδρος του ελληνικού κλάδου της IPPNW, αντιπρόσωπος της ICAN στην Ελλάδα. Η ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons), είναι ένας διεθνής οργανισμός που μάχεται για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων. Στην οργάνωση απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης. Ήταν ένα από τα μέλη, που παρέλαβαν το βραβείο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *