ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ- ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ

ΤΟ ΠΑΜΕ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

 

 

 

giapi2“Αν στη Μεσόγειο πνίγονται καθημερινά πρόσφυγες και μετανάστες ξεκληρισμένοι από την πατρίδα τους από τον πόλεμο που έχουν ανάψει οι ιμπεριαλιστές – με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και από τη φτώχεια, που τους έχουν σπρώξει οι κυβερνήσεις τους, και στη στεριά, στους χώρους δουλειάς παραμονεύει ο θάνατος.

Στη Σαντορίνη, μόνο τις τελευταίες ημέρες, 2 εργάτες (και μάλιστα ανασφάλιστοι) κατέληξαν στο νοσοκομείο του νησιού και ο ένας διακομίστηκε στην Αθήνα γιατί υποχώρησαν και τους καταπλάκωσαν τα τοιχώματα της υπόσκαφης σπηλιάς που άνοιγαν.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συνέβησαν σύμφωνα με καταγγελίες δεκάδες ατυχήματα – καψίματα σε κουζίνες, κατάγματα σε ξενοδοχεία και δεκάδες άλλοι μικρότεροι ή μεγαλύτεροι τραυματισμοί – που δεν καταγράφονται ως εργατικά ατυχήματα για ευνόητους λόγους.

Σκοτώνονται ή σακατεύονται εργαζόμενοι από την παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας και από τα εξαντλητικά ωράρια αφού πρώτα φρόντισαν οι κυβερνήσεις να ισοπεδώσουν τα πάντα.   Να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να αναγκάζεται να δουλεύει ήλιο με ήλιο για να επιβιώσει.

Να «εξαφανίσουν» από το νησί τους όποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς με αποτέλεσμα οι μεγάλοι εργοδότες και μάλιστα σε περιόδους κρίσης να ξεσαλώνουν. Αυτό συνέβαινε πάντα, αυτό συμβαίνει και σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της σωματικής ακεραιότητας αλλά και την ίδια της ζωή τους στα χέρια τους. Να οργανώσουμε την πάλη μας παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε ξενοδοχείο ώστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί στην πράξη όλα τα προβλήματα. Με μοιρολατρία και υποταγή δεν ξεπερνιέται τίποτα.
Δίνουμε τη μάχη και για την επιτυχία της απεργίας στις 8 Δεκέμβρη και καλούμε τους εργαζόμενους να εμπιστευτούν τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και να δώσουν αποφασιστικά και αγωνιστικά την απάντησή τους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *