Μ.ΟΡΦΑΝΟΣ: “ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΜΕΡΑ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΤΩΡΑ”

 

 

  “21 Απριλίου 1967. Αυτή η ημέρα θα παραμείνει στην μνήμη του ελληνικού λαού ως αποφράδα ημέρα.

Σαν σήμερα πριν από 54 χρόνια ένα τσούρμο αδίστακτοι αξιωματικοί του στρατού βίασαν τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Την έβαλαν στο «γύψο» και για επτά ολόκληρα χρόνια δολοφόνησαν και εξόρισαν χιλιάδες συμπολίτες μας που αρνήθηκαν να συμφιλιωθούν μαζί τους.

54 χρόνια μετά τη χούντα των Συνταγματαρχών, ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά. Τιμά τους νεκρούς και τους ήρωες που έπεσαν για τα ιδανικά της χώρας μας. Για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και όχι υποταγμένοι απέναντι στο φόβο.

Ως επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά» δηλώνω απερίφραστα την καταδίκη μου σε όσους επιχείρησαν η επιχειρούν στις σύγχρονες κοινωνίες να ανατρέψουν τα δημοκρατικά ιδεώδη και την ελευθερία έκφρασης, ιδεολογικών πεποιθήσεων, πιστεύω και  διατύπωσης της γνώμης όποια και αν είναι αυτή.

Ποτέ πια Χούντα σε καμία νόμιμη εκλεγμένη κυβέρνηση, ποτέ πια βασανιστήρια σε πολίτες που στάθηκαν εμπόδιο και ύψωσαν τοίχος στην  τρομοκρατία. Ποτέ πια φασισμός.

Η Ελλάδα είναι και παραμένει μια χώρα δημοκρατική και ελεύθερη. Λίκνο του διεθνούς πολιτισμού , αξιών, ιδεών και ανθρώπων.

 

 

 

Μανόλης Ορφανός

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά».

Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *