ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ- ΠΑΜΕ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ;

ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ Ή ΚΑΤΕΡΓΟ;

 

 

κατεργο

Πλοίο κάτεργο

Μερικές σκέψεις για τη συνεδρίαση, με θέμα τον (ξανά- επιστραφέντα) προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου Θήρας.

Ναι. Στο ίδιο καράβι είμαστε!. Μόνο που όπως φαίνεται, το καράβι είναι “κάτεργο” (* ), όπου κάποιοι εκτίουν ποινή και κάποιοι καμώνονται τους καπεταναίους.

Και για να είμαστε σαφείς. Τι διαφορετικό, έκαναν οι Αντώνης Σιγάλας, Γιώργος Χάλαρης, Μανώλης Ορφανός και Μαρία Αργυρού, στο Δημοτικό Συμβούλιο;. Σας επισήμαναν, ότι ο προϋπολογισμός σας έχει κενά νομιμότητας και μάλλον θα σας επιστραφεί. Τους αγνοήσατε!. Σας είπε ο κ. Ορφανός, ότι είναι πρωτοφανές ένας προϋπολογισμός να εμφανίζεται εξ αρχής με αρνητικό πρόσημο, αντί να είναι ισοσκελισμένος και εσείς οι της πλειοψηφίας αντί να τον ακούσετε, μόνο που δεν γελάσατε, με τα όσα σας είπε.

Όχι ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανώλης Ορφανός, αλλά ο υπεύθυνος ενός από τα μεγαλύτερα Λογιστικά Γραφεία του νησιού. Δεν μπορεί, κάτι θα σκαμπάζει από οικονομικά, έτσι δεν είναι;. Και δίπλα, στον Πρόεδρο, καθόταν σιωπηλός ο -αμειβόμενος- Σύμβουλος του Λιμενικού Ταμείου. Κι αυτός Τσιμουδιά.

Αν λοιπόν τους θέλετε όλους ως πλήρωμα στο πλοίο που τώρα το οδηγείτε στα βράχια, ακούστε τους τουλάχιστον. Όταν θα σας ξανά-επιστραφεί ο προϋπολογισμός (μακάρι να μη συμβεί) ποιος θα φταίει;. Ποιος φταίει που συζητήθηκε για Τρίτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο;. Μήπως δεν σας τα έλεγαν οι κακοί και εμπαθείς της Αντιπολίτευσης;. Μήπως τότε γεμάτοι ανδρεία θα επιρρίψετε πάλι ευθύνες στον ένα και μοναδικό υπάλληλο του Λιμενικού Ταμείου, διότι αυτός “ξέχασε”, όπως ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο;. Και οι πληρωμένοι σύμβουλοι, τι κάνουν;. . Γι αυτό το στοιχειώδες δεν πληρώνουμε συμβούλους;. Να φροντίζουν δηλαδή, να είναι όλα νομικά και οικονομικά τεκμηριωμένα, ώστε στο τυπικό τουλάχιστον επίπεδο, να μην πάσχουν;. Έγινε κάτι τέτοιο;. Τους επιπλήξατε;. Τους περικόψατε την αμοιβή;. Τους αποπέμψατε ή μήπως οι συμβουλευτικές τους αρμοδιότητες, είναι σε άλλο τομέα;. Κι αν ναι, σε ποιόν;.

Interior_HMS_Jersey_1855

Αν λοιπόν θέλατε, να τους βάλετε όλους συμμέτοχους, να τους κάνετε όλους πλήρωμα και όχι καμαρότους και μούτσους, έπρεπε εκείνη τη στιγμή που σας αναφέρθηκαν οι βασιμότατες αιτιάσεις, επισημάνσεις και φόβοι της Αντιπολίτευσης, να διακόψετε τη συνεδρίαση. Να καλέσετε σε έκτακτη και με νόμιμη σύνθεση (γιατί ακούστηκε και αυτό) συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου. Να καλέσετε την Αντιπολίτευση και να πείτε: “Πάμε να φτιάξουμε ένα προϋπολογισμό που να στέκει στα πόδια του”. Δεν το κάνατε και θα έρθετε μετά, να παραπονιέστε για τις συνέπειες των πράξεών σας. Γιατί δεν τον εγκρίνει ούτε ο Σιγάλας, ούτε ο Χάλαρης, ούτε η Αργυρού, ούτε ο Ορφανός, τον προϋπολογισμό. Αυτοί κρίνουν την πολιτική του διάσταση. Τη νομιμότητά του την κρίνουν άλλοι. Στην πολιτική του, δικαίωμά σας. Αλλά τη νομιμότητά του, είναι υποχρέωσή σας να τη θωρακίσετε.

 

 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΙΟΜΑΣΤΕ

 

 

Και για να εξηγιόμαστε. Δεν παίρνω πίσω, ούτε λέξη από ότι έχω πει για την ηγεσία του Λιμενικού Ταμείου Θήρας (κι αν προσέξατε, πάντα μιλάω στον πληθυντικό, μιλώ για όλο το Δ.Σ). Το πρόσωπο ή πρόσωπα που την ενσαρκώνουν και η προσωπική τους ζωή, μου είναι αδιάφορα και αν ο Πρόεδρος έχει λίγη μνήμη θα θυμηθεί ότι για πολλά χρόνια και τον βοηθούσα και τον συμβούλευα. Αλλά, τέλος πάντων. Το πρόσωπο, είναι αδιάφορο. Τέλος.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου όμως, είναι αυταπόδεικτα ακατάλληλος. Το δείχνουν τα πάντα. Τα κατεστραμμένα λιμάνια, οι παρατημένες εγκαταστάσεις, το γεγονός ότι νομικώς δεν λειτουργεί ο Δημοτικός Οργανισμός (χωρίς το στοιχειώδες οικονομικό προαπαιτούμενο που λέγεται προϋπολογισμός, είναι σαν να μην υπάρχεις). Το ότι γίναμε περίγελως του πλανήτη με τα τραγελαφικά περί “πλαφόν” στην κρουαζιέρα, που σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο, αποδοκιμάστηκαν ακόμα και από τον Πολιτικό του Προϊστάμενο. Τον Δήμαρχο.

 

“Στοχοποιήθηκε” είπε κάποιος, από τα ΜΜΕ. Πάλι αυτά τα κακά ΜΜΕ φταίνε!. Λοιπόν επειδή εγώ έχω μνήμη σας θυμίζω:

 1. Διαμαρτύρεται μια ομάδα πολιτών για το διαμελισμό της προβλήτας του Μονόλιθου. Παρεμβαίνει ο εισαγγελέας. Τι απαντά η θεσμική ηγεσία του Λιμενικού Ταμείου; Τους αποκαλεί “Ανόητους”. (http://santonews.com/megisti-aprepia-tou-proedrou-tou-limenikou-tamiou.html ). Ο δε γράφων δηλώνει “Ανόητος”, δηλαδή τάσσεται με το πλευρό των πολιτών και… διαγράφεται από τη λίστα φίλων του κυρίου Προέδρου στο Face book (το διαπίστωσα μήνες μετά).
 2. Γίνεται ρεπορτάζ για την τραγική κατάσταση στη Βλυχάδα (με οπτικά ντοκουμέντα), αναρτά η κ. Κίτσου το ρεπορτάζ δημόσια και τι απαντά ο κύριος Πρόεδρος;. (http://santonews.com/kyria-kitsou-timo-ton-gkanti-alla-den-tou-miazo.html ).
 3. Τα κακά ΜΜΕ, είναι καυστικά και ειρωνικά (ναι, ασφαλώς) αλλά  τηρούν τους κανόνες της ευπρέπειας. Εσείς κύριε Δημοτικέ Σύμβουλε, μπορείτε να υποστηρίξετε το ίδιο για το θύμα της “άδικης επίθεσης και στοχοποίησής μας”;.
 4. Τα κακά ΜΜΕ,  μετά αυτό το δημόσιο οχετό, αρνούνται την παρότρυνση διακεκριμένων νομικών να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, εναντίον του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου (γιατί συλλήβδην αντιμετωπίζονται) και προτιμούν τη δημόσια, δημοκρατική αντιπαράθεση. Απάντηση καμία.

 5. Μετά, ένας ακόμα διαδικτυακός οχετός, με εξυπνακίστικες διατυπώσεις που είναι φανερό πως και “ξένης χειρός όζουν” και εντελώς αντιφατικές και έωλες είναι.

 6. Δια ταύτα. Ούτε κόμμα δεν παίρνω πίσω, απ’ όσα έχω γράψει δημόσια και επώνυμα και παρακαλώ κάθε μέρα να με οδηγήσουν στον Εισαγγελέα, για να παραδώσω όλο το υλικό (οπτικές καταγραφές, έγγραφα Διαύγεια, πεπραγμένα) και παράλληλα να απελευθερωθώ ηθικά ώστε να υποβάλλω αγωγή για προσβολή της προσωπικότητάς μου και έργω εξύβριση ενώπιον μαρτύρων (ξέρει αυτός!) ώστε να βγάλω κι εγώ τα πρώτα ανίδρωτα λεφτά της ζωής μου.

 7. Δεν έχω σκύλο.

2 Απαντήσεις

 1. Ο/Η ZOUNIS λέει:

  Αχ ρε Δημητράκη , να ήταν (εννοείται πως είναι ) ακατάλληλος μόνο ο Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου !!!! ¨Έχουμε μπλέξει με ακατάλληλους και αδιάφορους ανθρώπους γενικά . Ο παραπάνω κύριος , όχι μόνο ακατάλληλος είναι αλλά και επιδειχτικά αυθάδης .
  Υ/Γ : Αν σε βαστάνε τα πόδια σου , κάνε κι ένα ρεπορτάζ για την καθημερινή εικόνα του κυκλοφοριακού των Φηρών . Γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει αστυνόμευση , αλλά κάποιος , κάπου , κάτι ρε αδερφέ .¨Έλεος πια με την αδιαφορία τους . Παίζουν καθημερινά με τα νεύρα και την νοημοσύνη μας . Καλό μας κουράγιο .

 2. Ο/Η γιαννης λέει:

  καλησπερα κυριε πρασσο λυπαμαι για την κατασταση που εχουν αφησει τα λιμανια του νησιου στο ελεος τους ερωτηση εχει κατεβει τωρα τελευταια ο δημαρχ…………μας στην βλυχαδα? δεν νομιζω αν δεν μπορουνε ας γινει το λιμεν….ταμειο ανωνημη εταιρια και οχι να το πουλανε σε ιδιωτες που το ειδαμε και περσι που βαλανε εναν διαχειριστη απο την αθηνα στο λιμανακι βλυχα…….και ολο το καλοκαιρι ηταν αορατος………καθοταν στο γαλατσι……. παρακαλω κυριε δημητρη να τα δημοσιεσεται και στην τηλεορ……ολα αυτα τα σκαφη που ειδα προαλες πληρωνουν τιποτα? που ξοδευουν νερο και ρευμα ποιος τα πληρωνει αυτα υπαρχει καποιος υπευθ……στο λιμανακι περιμενουν τον ιουνιο να ανοιξει το λιμανακι λυπαμαι συνεχεια λαθη………………ευχαριστω για τον χρονο σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *