ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΗΡΑΣ:”το θαύμα του τουρισμού, στηρίζεται στις πλάτες των χιλιάδων εργαζομένων”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ & ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  “Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανάμεσα στα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και ο προγραμματισμός της Τουριστικής Προβολής του Δήμου Θήρας για το 2022.
Ο δήμαρχος εισηγούμενος το θέμα παρουσίασε το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα στοιχίσει ελάχιστα. Μόνο 250.000 ευρώ.
  Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου, η τουριστική προβολή γίνεται για να επιφέρει καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα για το 2022 . Αποσιωπάται όμως το γεγονός ότι το όφελος, (το μεγαλύτερο κομμάτι τουλάχιστον), το καρπώνονται οι μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες, οι αεροπορικές εταιρείες, οι εφοπλιστές, οι tour operators, ενώ η συμβολή τους στο κόστος είναι ανύπαρκτη. Αυτό βαραίνει εξ ολοκλήρου το θηραϊκό λαό. Όχι μόνο δεν συμμετέχουν στα έξοδα προβολής, αλλά ζητούν και παίρνουν και ζεστό χρήμα από την κυβέρνηση όταν τα κέρδη τους δεν τους ικανοποιούν, όπως έγινε με τις αεροπορικές εταιρείες το καλοκαίρι του 2020.
  Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος άλλωστε κατά τη συζήτηση άλλου θέματος, σχετικού με τους χώρους στάθμευσης, «πληρώνει ο Δήμος και τα οικονομά ο εφοπλιστής και μάλιστα ο τζαμπατζής εφοπλιστής».
Με αισιοδοξία δήλωσε ότι με τον προγραμματισμό αυτό θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες και η νεολαία μας θα παραμείνει στο τόπο μας . Πώς θα παραμείνει όμως η νεολαία στο νησί με την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μας, την υπολειτουργία του νοσοκομείου, την έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών, την απουσία υποδομών για αθλητισμό και πολιτισμό, την υποστελέχωση των υπηρεσιών και με ένα κόστος διαβίωσης που λίγοι μπορούν να αντέξουν? Και με αυτά τα χρήματα των 250.000 θα μπορούσε να είχε ικανοποιηθεί το αίτημα της Θηραϊκής κοινωνίας για ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών μας.
   Όπως επεσήμανε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ΛΑΪΚΗ στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό που βιώνουν συνθήκες απίστευτης εντατικοποίησης και ανθυγιεινής διαβίωσης, με ολοένα και λιγότερο μισθό, πολλές φορές απλήρωτοι, χάνοντας ένα- ένα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους. Αυτοί δεν χωράνε στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής, η οποία για χρόνια αδιαφορεί για τα πάγια αιτήματα του σωματείου τους για έδρα και για επανασύσταση γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας στη Σαντορίνη.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίζοντας την εισήγηση, δηλώνει για άλλη μια φορά ότι η θέση της στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και μικροεπαγγελματιών και όχι να βάζει πλάτες για να αυγαταίνουν τα κέρδη των λίγων.
Σαντορίνη, 9/2/2022
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας
Αργυρού Μαρία, Κόκκαλη Ακυλίνα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *