Λαϊκή Συσπείρωση για αύξηση τελών, προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα 2024

 

       “ΝΕΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΥΑ ΘΗΡΑΣ

                                           ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΛΕΚΤΡ/ΣΜΟΥ -ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

                                          ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ 2024

 

Στις δύο πρόσφατες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , Παρασκευή 8 και 15 Δεκέμβρη αντίστοιχα, συζητήθηκαν εκτός των άλλων ,τα παραπάνω θέματα .

Όσον αφορά τα δύο πρώτα , απερχόμενη δημοτική αρχή και νέα αλλά και οι λοιπές παρατάξεις Ορφανού και Ρούσσου , ψήφισαν από κοινού τις νέες αυξήσεις, ελαφρά τη καρδία και δικαιολογώντας τη ψήφο τους με όμορφα λόγια. Η συμφωνία τους στην κεντρική πολιτική της ανταποδοτικότητας που μετατρέπει το δήμο σε φορομπηχτικό μηχανισμό, επιβεβαιώνει ότι στην ουσία  οι διαφορές τους είναι στο περιτύλιγμα και όχι στην ουσία. Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει αλλά το κουστούμι το πληρώνει πάντα ακριβότερα ο δημότης , ανεξάρτητα από ποιος είναι Δήμαρχος.

 

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση , διαφώνησε και κατήγγειλε τις νέα αυξήσεις , που γίνονται μάλιστα εν μέσω  όξυνσης της ακρίβειας για όλα τα νοικοκυριά, το δυσμενές  πλαίσιο που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και με το νέο άδικο φορολογικό νόμο , που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Τόνισε με έμφαση ότι η πολιτική αυτή είναι άδικη και πρότεινε να ληφθεί υπόψη η ζώνη αντικειμενικού προσδιορισμού που βρίσκεται η επιχείρηση, το αντικείμενο δραστηριότητάς της αλλά επιτέλους να γίνει ορθή καταμέτρηση των τετραγωνικών , οικιών και επιχειρήσεων.

Για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ, ανέδειξε ότι η υποτιθέμενη  μείωση στο οικιακό τιμολόγιο καλύπτεται από τις οριζόντιες  αυξήσεις των υπαρχόντων τελών αλλά και τη θέσπιση νέων και αποτελεί πρόκληση να παραμένει το ίδιο τιμολόγιο για τις υπερκαταναλώσεις των μεγάλων επιχειρήσεων.

 

 

Τέλος , κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος 2024 , η Δημοτική αρχή απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήματα που τέθηκαν όπως η απένταξη έργων που αν και είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα του 2023 δεν εκτελέστηκαν και δεν εντάσσονται στο νέο του 2024 ( αποκατάσταση και βελτίωση Καμάρας – ΑΒΙΣ, συντήρηση και ανάδειξη οδού Αρχαίας Θήρας κατασκευή αιθουσών στο Ακρωτήρι, απαλλοτρίωση  ακινήτου πλατείας Εμπορείου κ.λ.π)

Έκανε αναφορά για την απουσία έργων όπως η αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας, της νέας σύγχρονης σχολικής στέγης, της επίλυσης του προβλήματος σε κόκκινη παραλία και περιοχή Αποθηκών ενώ για άλλη μια φορά δήλωσε ότι χωρίς τα χρήματα του Ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού ( Τελεφερίκ) , το τεχνικό πρόγραμμα θα αντιμετώπιζε δυσκολία σύνταξης ( ποσοστό χρηματοδότησης ιδρύματος πάνω από 33%).

 

Με έμφαση ανέφερε την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και τον κοινό αγώνα αιρετών και εργαζομένων που απαιτείται να δοθεί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων , αυξήσεις μισθών , την απόδοση στους Δήμους από την πολιτεία των παρακρατηθέντων φόρων και τη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από το κράτος  και όχι τη μετατροπή των Δήμων σε φοροεισπράκτορα.

Η Λαϊκή συσπείρωση καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα δηλώνοντας ότι πολλά από τα προτεινόμενα έργα θεωρεί απαραίτητα , απουσιάζουν όμως έργα  ανακούφισης , βελτίωσης της καθημερινότητας και ποιότητας ζωής των δημοτών.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας

Αργυρού Μαρία Κόκκαλη Ακυλίνα”.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *