“ΛΑΪΚΗ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ: “ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ;”

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

ΝΟΤΙΟ_ΑΙΓΑΙΟ_ΛΑΣΥ copyΑρνήθηκαν να δεσμευτούν ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσουν τη δημόσια περιουσία της Δωδεκανήσου αν περάσει στα χέρια της Περιφέρειας.

Με αφορμή το ερώτημα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στον κ. Περιφερειάρχη «εάν δεσμεύεται να μην ιδιωτικοποιήσει την δημόσια περιουσία του Δωδεκανησιακού λαού σε περίπτωση θετικής δικαστικής απόφασης», αποκαλύφθηκε ευθύς αμέσως και παρά τις μεγαλοστομίες το μέγεθος της υποκρισίας και των ψευτοδιλημμάτων που πλασάρουν στο Δωδεκανησιακό λαό, ότι δήθεν αγωνίζονται για το δίκιο του.

Η άρνηση της Περιφερειακής Αρχής, για δέσμευση ότι δεν θα ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, αλλά και η συμπόρευση όλων των υπόλοιπων παρατάξεων με τη στάση της Περιφέρειας, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική τους απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων και του Δωδεκανησιακού λαού.

 

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων που στήριξαν τις πολιτικές της ΕΕ και στέρησαν τη δημόσια περιουσία του λαού, μεταφέροντάς την στο νομικό τους τερατούργημα, το ΤΑΙΠΕΔ, απαντώντας στις ανάγκες επιχειρηματικών ομίλων για διέξοδο στα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους.

Τις ίδιες ευθύνες έχει η Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, που φιλοδοξεί να βάλει στο παιχνίδι τους ιδιώτες μέσω της νομικής οδού, όπως αποδεικνύεται και από νομικό έγγραφο που μοιράστηκε στους Περιφερειακούς Συμβούλους λίγο πριν την συνεδρίαση, στο οποίο επί λέξει αναφέρεται «…να επανέλθει και πάλι στη διαχείριση και διοίκηση των Δωδεκανησίων (Α΄και Β΄βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης, Επιμελητήρια, Κοινωνικούς Φορείς), προκειμένου οι πόροι και τα από κάθε αιτία έσοδα να αποδίδονται για τις οικονομικές –αναπτυξιακές ανάγκες του ακριτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων.».

Στην ουσία ο καβγάς είναι για το πάπλωμα. Διαγκωνίζονται ποιος θα είναι ο διαχειριστής της ιδιωτικοποίησης της ακίνητης περιουσίας της Δωδεκανήσου για να ικανοποιηθούν συμφέροντα «ημετέρων». Προσυπογράφουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με αυτήν των κυβερνήσεων ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ, που στερούν το λαό σήμερα, αλλά και τις επόμενες γενιές αύριο να αξιοποιήσουν προς όφελός τους την δική τους περιουσία. Αποπροσανατολίζουν το Δωδεκανησιακό λαό με ψευδαισθήσεις νομικής διεξόδου , να κριθεί δηλαδή στα δικαστήρια το αντιπάλεμα των συμφωνιών κυβερνήσεων και ΕΕ, που μας έχουν τσακίσει για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα μπει ούτε στη λογική του «ό,τι έγινε, έγινε» και να αποδεχτεί τις ιδιωτικοποιήσεις, ούτε και θα ενισχύσει τον αποπροσανατολισμό του ροδιακού λαού ότι «δήθεν» αντιστέκεται στα δικαστήρια διεκδικώντας λύτρα από την απώλεια της περιουσίας του, αντί να οργανώσει την αντίστασή του και να ανατρέψει συνολικά όλη αυτή τη πολιτική που του στερεί τα πάντα.

Καμιά αυταπάτη ότι η «αξιοποίηση» – πώληση της δημόσιας περιουσίας, θα διασφαλίσει πόρους για την κάλυψη άλλων κοινωνικών αναγκών.

Είναι πολύ μεγάλος ο πλούτος των νησιών μας που εποφθαλμιούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι: λιμάνια, αεροδρόμια, αιγιαλοί και παραλίες, δασικές περιοχές και περιοχές NATURA, αρχαιολογικοί χώροι, υδάτινοι πόροι και άλλα για δικό τους και μόνο όφελος. Η γεωστρατηγική θέση της Ρόδου εξάλλου, αλλά και όλων των νησιών μας ανεβάζει πολύ το ενδιαφέρον και τον ανταγωνισμό που έχει να κάνει με τις γεωπολιτικές επιλογές ιμπεριαλιστικών κρατών, σε ένα επικίνδυνο περιβάλλον που έχουν διαμορφώσει με την Νατοϊκή παρουσία και με τον πόλεμο στη Συρία.

Ο αγώνας του λαού της περιοχής μας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις είναι ένα κομμάτι του αγώνα για το μεροκάματο, το μισθό, την ανασφάλιστη εργασία, τις συνθήκες δουλειάς, το 8ωρο, την ανεργία, την υγεία, την παιδεία, το πολιτισμό,την ειρήνη. Κι’ αυτός ο αγώνας θα είναι πράγματι σε όφελός του όταν πάρει ο ίδιος τα κλειδιά της οικονομίας με τη δική του εξουσία.

Αξιοσημείωτο της συνεδρίασης του Π.Σ. είναι ότι ο αντικομμουνισμός συνοδεύει πάντοτε την επίθεση σε λαϊκά δικαιώματα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *