ΚΥΡΙΕ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ, ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΗΝΙΟ; ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑΤΕ

ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

 

 

Τον Γιώργο Λεονταρίτη, τον εκτιμώ. Όμως η πρόσφατη ανακοίνωσή του για τον Αθηνιό, με μπέρδεψε…τα μάλα. Μιλάει για 36 μήνες καθυστέρηση, εγκατάστασης του εργολάβου. Από ποιόν;. Είχε γίνει τελέσφορος διαγωνισμός πριν 36 μήνες και δεν το ξέραμε;. Ποιός τον έκανε;. Με ποιά διαδικασία;. Ποιός έβγαλε προϋπολογισμό; Τι Τεχνικές προδιαγραφές;.

Λυπάμαι, αλλά πρέπει να βάλω ξανά, το βίντεο με την επίσκεψη του Υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, το Σεπτέμβριο του 2017.

Εκτός αν εννοεί (ή υπονοεί) πως οι υπεύθυνοι του Λιμανιού (δηλαδή Δήμος και Λιμενικό Ταμείο), δεν έκαναν καμιά επί της ουσίας ενέργεια επισκευής του χιλιοτραυματισμένου Αθηνιού.

Γιατί τα χαρτιά, τα βίντεο, οι δηλώσεις και τα συναφή λένε, πως από τη στιγμή που επιλέχθηκε η τακτική της φαραωνικής, χρονοβόρας και ακριβής μελέτης, δεν πέρασαν επ ουδενί 36 μήνες. Και έμπειρος καθώς είναι ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, Κυκλάδων, ξέρει πως μια τέτοιου ύψους δαπάνης μελέτη, δεν χρειάζεται 1 ή 2 μήνες για να συνταχθεί, εγκριθεί, χρηματοδοτηθεί, δημοπρατηθεί, κατακυρωθεί και εγκατασταθεί εργοτάξιο.

Για να μην βάζω τον Αντιπεριφερειάρχη σε σκέψεις: η Δημοπράτηση του Έργου (φαραωνικού και ασύμπτωτου, με την κρισιμότητα της κατάστασης) κατέληξε στο τέλος του Αυγούστου 2018.

Άρα μάλλον τον υπεύθυνο Δήμο για την ολιγωρία του, “καίει” ο κ. Λεονταρίτης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ

“Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για το λιμάνι της “ναυαρχίδας” του ελληνικού τουρισμού απαιτήθηκαν τριάντα έξι ολόκληροι μήνες για να εγκατασταθεί ο εργολάβος (πριν από ένα μήνα).

Από τη Σαντορίνη όπου βρέθηκε το προηγούμενο διήμερο ο κ. Λεονταρίτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι απολύτως βέβαιο ότι αν δεν υπήρχε αυτή η τεράστια καθυστέρηση της εγκατάστασης του εργολάβου, η κατάσταση του λιμανιού δε θα είχε επιδεινωθεί και δε θα είχαμε οδηγηθεί στη σημερινή συγκυρία που προέκυψε μετά την προχθεσινή κακοκαιρία. Πρέπει επιτέλους και ως πολιτικοί και ως πολίτες να απομακρυνθούμε από τη λογική της οριζόντιας ευθύνης που διαπερνά όλες τις βαθμίδες της αυτοδιοίκησης και που με αυτόν τον τρόπο διάχυσης των ευθυνών, οι πραγματικοί υπεύθυνοι δεν απολογούνται ποτέ”.

 

1 Απάντηση

  1. Κύριε Πρασσο.
    Μπορώ πανεύκολα να σας ξεμπερδέψω.
    Αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μου δημοσίως.( Ραδιόφωνο, TV, )
    Λυπάμαι που θα το πω , αλλά προτιμάτε τον δικό σας μονόλογο .
    Γι’ αυτό και δεν με προσκαλείται ποτέ.
    Δικαίωμα σας.
    Αλλά η δημοσιογραφική δεοντολογία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.
    Εφαρμόστε την , λοιπόν.
    Διασταυρωστε τις ειδήσεις…
    Δώστε “βημα” σε όλους…
    Με εκτίμηση..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *