ΚΥΚΛΑΔΕΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΤΕΛΕΙΩΣΕ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΪΛΑ

 

 

 

Ο πρώην Νομάρχης κ. Δημήτρης Μπάιλας.

“Κατάφωρη αδικία για άλλη μια φορά σε βάρος των Κυκλάδων ενώ οι πολιτικά υποταγμένοι στον Κο Περιφερειάρχη ……..ως μη όντες.

 

 

Για άλλη μια φορά τα καθορισμένα από συστάσεως της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ποσοστά 55% Δωδεκάνησα, 45% Κυκλάδες, στην κατανομή των Κονδυλίων ανατράπηκαν προκλητικά υπέρ των Δωδεκανήσων, οι παράγοντες των οποίων ετοιμάζουν το έδαφος για καρπωθούν και πάλι την μερίδα του λέοντος σε έργα υποδομής εν όψει της Νέας Προγραμματικής Περιόδου.

 

 

Συγκεκριμένα, ενώ με τον αριθμός των μελετών που εντάχτηκαν, 14 για Δωδεκάνησα [56%], και 11 για Κυκλάδες [44%], φαίνεται ότι κατά κάποιο τρόπο διατηρούνται τα ποσοστά, στην ουσία τα ποσά που αντιστοιχούν σε αυτές, Δωδεκάνησα 4.045.000 € {63,5%], Κυκλάδες 2.335.000 € [36,5%], ανατρέπουν συντριπτικά τα ποσοστά σε βάρος των Κυκλάδων.

 

 

Επειδή δε, ο προϋπολογισμός κάθε μελέτης, είναι ανάλογος με τον προϋπολογισμό του έργου για το οποίο γίνεται, θα ανατραπεί και η κατανομή των ποσών για έργα, όταν αυτή γίνει, αφού θα ενταχθούν ώριμα έργα που θα έχουν έτοιμες μελέτες.

 

 

Βεβαίως, όπως πάντα, από την μεριά των παραγόντων  των Κυκλάδων στη Περιφέρεια, για άλλη μία φορά είναι εκκωφαντική η ¨Σιωπή των αμνών¨, λες και δεν έχουμε εκλέξει εκπροσώπους μας, κυρίως στην πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Απολαμβάνουν την καρέκλα εξουσίας που τους προσφέρθηκε από τον Κο Περιφερειάρχη και,…… ΣΙΩΠΗ!!

 

 

Αν αναλογιστεί δε κανείς ότι τα κονδύλια που θα διατεθούν από τη Ε.Ε. με αιτία την οικονομική κρίση της πανδημίας είναι απείρως μεγαλύτερα, η σιωπή αυτή ξεπερνά τα όρια της αδιαφορίας και αγγίζει τα όρια του εγκλήματος σε βάρος της ανάπτυξης των Κυκλάδων μας.

Δημήτρης Μπάιλας                                          π. Νομάρχης Κυκλάδων”.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *