“Κρύβεται και δεν απαντά η Ν.Δ.  για τις ευθύνες  της  στο  επικίνδυνο  τουριστικό και υγειονομικό της φιάσκο”.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

“Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη και οι υπουργοί  του αφού οδήγησαν την Σαντορίνη σε ένα επικίνδυνο υγειονομικό και τουριστικό φιάσκο  τώρα  κρύβονται για  τις μεγάλες ευθύνες τους . Ακολουθώντας  την ίδια τακτική κρύβεται και η Τ.Ο. της Ν.Δ. , με αστείες δικαιολογίες που την εκθέτουν , αρνείται την πρόταση της Ο.Μ Θήρας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία  για δημόσιο διάλογο πάνω στα μεγάλα τοπικά προβλήματα της Σαντορίνης και της  Θηρασιάς.

Η κρυπτόμενη Ν.Δ. έλεγε ότι δεν υπάρχει ανακοινωμένο επίσημο κρούσμα στην Σαντορίνη!

 

 

Ας μας απαντήσει ξεκάθαρα ο κ. Μητσοτάκης που ρωτήθηκε στην Βουλή για  την αποτυχημένη πολιτική του. Γιατί  μπαίνουν σε  καραντίνα οι επιβάτες που επιστρέφουν στην  Μ. Βρετανία και την Ολλανδία από την Σαντορίνη;  Γιατί ο ξένος τύπος βάζει θέμα αξιοπιστίας των  στοιχείων σας; Γιατί  με την πολιτική σας  δυσφημείται η Σαντορίνη και είναι πλέον  στην ‘κόκκινη  λίστα’ της Μ. Βρετανίας; Ποιός  παραπληροφορεί και  γιατί παίζετε χωρίς διαφάνεια σε βάρος της υγείας μας και του τουρισμού μας;

 

 

Απαιτούνται απαντήσεις  για το τι θα γίνει με τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα τουριστικά γραφεία και τις επιχειρήσεις στην Σαντορίνη που ανέμεναν όλους αυτούς τους επισκέπτες και έχουν κάνει μεγάλα έξοδα για προετοιμασίες, προμήθειες υλικών, υγειονομικά πρωτόκολλα ! Τώρα πρέπει να επιστρέψουν τις προκαταβολές και τα χρήματα.  Τι θα γίνει με το προσωπικό όλων αυτών των επιχειρήσεων ;  Οδηγείτε τον τουρισμό της Σαντορίνης , τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες  στα πρόθυρα της κατάρρευσης και πληρώνουμε συνεχώς  για τα τραγικά λάθη σας.

 

 

Για την διάσωση του τουριστικού κλάδου ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει προτείνει δέσμη μέτρων ενίσχυσης  ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ που αρνείται να συζητήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ.

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είχε προτείνει το τεστ 72 ωρών πριν την άφιξη κάθε επισκέπτη στην Ελλάδα ως το  πιο ουσιαστικό  μέτρο  για την προστασία της υγείας μας και για την διατήρηση της Σαντορίνης ως  covid  free προορισμού.

 

 

Απέφυγαν πάλι να  συζητήσουν και με καταστροφική ανευθυνότητα η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχώρησε σε άνοιγμα των συνόρων  με τα αμφίβολα δειγματοληπτικά τέστ. Πέταξε στα σκουπίδια τις θυσίες μας  όλο το χειμώνα για να πετύχουμε ως  covid free προορισμός  μόνο και μόνο  για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα λίγων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.  Και ενώ η κυβέρνηση της Ν.Δ. χωρίς διάλογο συνεχώς έβαζε αυστηρούς περιορισμούς στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τις οδηγούν  στην  οικονομική καταστροφή  , από την άλλη δεν έβαλε κανένα  περιορισμό επιβατών  στα αεροπλάνα , αύξησε συνεχώς  τις πληρότητες των πλοίων και τώρα  αυξάνει  τον αριθμό των μαθητών μέσα στις σχολικές αίθουσες.

 

 

Ας μας απαντήσει για όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης  θεσμικά και μέσα στην Βουλή των Ελλήνων  όπως θεσμικά ρωτήθηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Αλέξη Τσίπρα.

 

 

Ο κ. Μητσοτάκης  τον Ιούλιο για άλλη μια φορά  κρύφτηκε από τους πολίτες της Σαντορίνης  που τον ανέμεναν φιλήσυχα  στην κεντρική είσοδο του Santo Wines για να του επιδώσουν ψήφισμα με 500  υπογραφές από συμπατριώτες μας και επιχειρηματίες του νησιού  μας . Για  να μην  συναντήσει  τους Σαντορινιούς πολίτες  ο κ. Μητσοτάκης  μπήκε  στο Santo Wines από την μικρή  πλαϊνή πόρτα προσβάλλοντας τους  Σαντορινιούς  και  αδιαφορώντας  για τα προβλήματα του νησιού μας.

 

 

Δεν έχει απάντησε ακόμα στο ψήφισμα με 500  υπογραφές από συμπατριώτες μας και επιχειρηματίες του νησιού  μας  που του επιδόθηκε μέσω του κ. Κικίλια την ίδια μέρα.

 

 

Οι κάτοικοι της Σαντορίνης γνωρίζουμε ότι ο τουρισμός μας  είχε μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια με την αποτελεσματική τουριστική πολιτική  της  διακυβέρνησης  του ΣΥΡΙΖΑ.  Ως πρωθυπουργός  ο Αλέξης Τσίπρας   ήρθε  στην Σαντορίνη για να ανοίξει μαζί με τον Θηραϊκό λαό και για τον Θηραϊκό λαό το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.  Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει  ότι είναι δίπλα στη Σαντορίνη και στους Σαντορινιούς  με πράξεις και έργα  που μένουν στο νησί μας ,   με σεβασμό στα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη χωρίς  φιέστες και τυμπανοκρουσίες.

 

Η συντονιστική επιτροπή

 Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΗΡΑΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *