ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΘΗΡΑΣ ΑΠΟΨΙΛΩΝΕΤΑΙ

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

 

  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΗΡΑΣ_SΗ Santonews, έλαβε μια επιστολή για το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας. Δεν είναι δυνατό- ο επιστολογράφος θα ελεγχθεί πειθαρχικά, αν αποκαλύψει τα πραγματικά του στοιχεία, ενώ η σελίδα καλύπτεται από το δημοσιογραφικό απόρρητο- να διαπιστωθεί η αδιάσειστη εγκυρότητά της. Τα στοιχεία της όμως είναι μάλλον προφανή -ως προς το αποτέλεσμα που βιώνει το νησί- και ενδεικτικά της αδιαφορίας του Κράτους.

Για μια ακόμα φορά ελάχιστοι, θα κρατήσουν το βάρος της ασφάλειας στο νησί. Όσο αντέξουν. Γιατί ομολογουμένως, τόσοι λίγοι, ούτε γκισέ εισιτηρίων δεν θα άντεχαν να στελεχώσουν, επαρκώς στη Σαντορίνη. Η σελίδα, επίσης, προέβη σε μια -απαράδεκτη για τα ειωθότα της-, λογοκρισία. Έσβησε δύο παραγράφους, που δεν μπορεί όχι να υιοθετήσει, αλλά να ελέγξει επαρκώς. Ελπίζω, ο επιστολογράφος να το κατανοήσει. Ή ακόμα και να θυμώσει και να επανέλθει. Μέχρι τότε, η Santonews, αναλαμβάνει την επώδυνη ευθύνη, να μη δημοσιεύσει κάτι που -για την ώρα- είναι ανέλεγκτο. Τα άλλα, στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού. (Και για τους πρόθυμους επικριτές της σελίδας: μην κάνετε τον κόπο, ανέλαβα ήδη την ευθύνη).

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος το αγαπητό Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας φρόντισε να αποδυναμώσει το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας την κατάλληλη στιγμή. Για να σας δώσω να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, θα σας μιλήσω με αριθμούς:

Η υπάρχουσα οργανική δύναμη αυτή την στιγμή είναι είκοσι τρία (23) άτομα εκ των οποίων, ένας (1) είναι αποσπασμένος στο Α.Τ. Φαρκαδώνας από το έτος 2014, ένας (1) είναι σε μακρά αναρρωτική άδεια, τρείς (3) είναι σε κατάσταση διαθεσιμότητας από τον Αύγουστο του έτους 2015, ένας (1) είναι Εκπαιδευτής – Συνοδός σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών υλών και ένας (1) είναι σε άδεια άνευ αποδοχών. Αν συνοψίσουμε μένουν δεκαέξι (16) άτομα για να λειτουργήσει εύρυθμα ένα μεικτό Αστυνομικό Τμήμα. Δεκαέξι (16) άτομα από τα οποία στα οποία συμπεριλαμβάνονται Διοικητής, Υποδιοικητής και τα γραφεία τα οποία ασχολούνται με την διοικητή εξυπηρέτηση των πολιτών (Γραμματεία, Γραφείο έκδοσης ταυτοτήτων, Γραφείο έκδοσης διαβατηρίων, Γραφείο Αλλοδαπών, Γραφείο μοτοποδηλάτων).

Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι στις αρμοδιότητες του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας είναι και ο Κρατικός Αερολιμένας Θήρας, ο οποίος τους χειμερινούς μήνες θα έχει καθημερινά πέντε (5) πτήσεις την ημέρα. Και απαιτούνται τουλάχιστον έξι (6) Αστυνομικοί καθημερινά για την διασφάλιση των πτήσεων. Ας δούμε τα πεπραγμένα του αγαπητού μας Αρχηγείου, […]σήμερα με σχετική διαταγή του, διακόπτει την απόσπαση πέντε (5) Αστυνομικών, οι οποίοι ζήτησαν να παραμείνουν στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας με δικά τους έξοδα. Γιατί κύριοι; Δεν σας φτάνουν τα άτομα στην Αθήνα; Εμ βέβαια πώς να σας φτάσουν όταν η μισή Αστυνομία είναι στα επίσημα πρόσωπα και η άλλη μισή σε κάτι ανύπαρκτα γραφεία…

Επίσης, θέλω να σας πω για την Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων η οποία παίζει με τον πόνο μας, από τα είκοσι πέντε (25) άτομα που έρχονται στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων με τις έκτακτες μεταθέσεις, η Σύρος δηλαδή η Διεύθυνση και η Γενική Διεύθυνση θα πάρει, άκουσον άκουσον τα δώδεκα (12) άτομα και σε μας στέλνουν δυο (2) μόνο. Σίγα ρε σεις!. Ξοδευτήκατε…! Που θα τους βάλετε τους δώδεκα (12) αυτούς, δεν χωράτε να καθίσετε στα γραφεία, τα ίδια ισχύουν και για σας στο Αρχηγείο μην ξεχνιόμαστε, δεν είστε καλύτεροι… Λοιπόν κύριοι, εμείς το μόνιμο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας έχουμε φτάσει στα όρια μας, δεν πάει άλλο πως το λένε…….

Σταματήστε αυτό τον εμπαιγμό και στείλτε μας άτομα, αλλά μάλλον πρέπει να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα των διαπλεκόμενων και σας συμφέρει να μην έχει άτομα και βάζουν τέλος στον οικοδομικό οργασμό που θα γίνει πάλι στο νησί. Προκαλώ τον οποιοδήποτε να έρθει να εκτελέσει μια βάρδια στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας για να καταλάβει τι ακριβώς περνάμε. Το ρεπό δεν υπάρχει πλέον και όλοι μας έχουμε από σαράντα πέντε (45) ημέρες άδεια, μια και η Αστυνόμος που μας στείλατε το καλοκαίρι θεωρούσε επιβράβευση το να μας δώσει άδεια και κάθε φορά που της κάναμε αίτηση μας φώναζε ότι δεν ξέρουμε που έχουμε έρθει άσχετα που αυτή δεν είχε καταλάβει που είχε έρθει.

Σας ζητώ να μου πείτε τι θα κάνουμε….

Σας ζητώ να λάβετε τα μέτρα σας….
Στο νησί δεν υπάρχει Αστυνόμευση επειδή εσείς το επιλέγετε για τους δικούς σας λόγους.
Σταματήστε να μας στέλνετε κάθε καλοκαίρι και ένα δώρο που καταστρέφει ότι φτιάχνουμε με χίλια ζόρια τον χειμώνα….
Στείλτε προσωπικό να δουλέψει. Η Σαντορίνη έχει τουρισμό όλο τον χρόνο πλέον….
[…]
Α…. και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, μην μας βοηθάτε τόσο θα πάθετε τίποτα…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *