ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΟΥΤΕ ΥΠΟΠΤΟ, ΟΥΤΕ ΠΙΘΑΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Η ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ

 

 

Φωτό αρχείου

Ένα περιστατικό σε σημερινή πτήση προς τη Σαντορίνη, προκάλεσε τη γνωστή ανεύθυνη παραπληροφόρηση.

 

Τα γεγονότα: γύρω στις 17:30 το απόγευμα, προσγειώνεται στη Σαντορίνη, ένα αεροσκάφος (δεν θα αναφέρω το όνομα της εταιρείας). Το πλήρωμα ειδοποιεί, πως μια επιβάτις παρουσιάζει συμπτώματα, ασθένειας.

 

Αμέσως τίθεται σε εφαρμογή το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, πιθανής διάγνωσης   κορωνοϊού. Ειδοποιείται το Νοσοκομείο. Καταφτάνει γιατρός και υγειονομικό προσωπικό που εξετάζει την ασθενή.

 

Οι υπόλοιποι επιβάτες, κατευθύνονται σε ειδικό απομονωμένο χώρο. Το αεροσκάφος αναχωρεί, κενό επιβατών. Ωστόσο ο γιατρός διαπιστώνει, πως πρόκειται για μια απλή γαστρεντερίτιδα. Ειδοποιείται ο ΕΟΔΥ, που δίνει το πράσινο φως για την αναχώρηση όλων των επιβατών προς τις οικίες ή τα ξενοδοχεία τους. Το μόνο μέτρο, που ζητήθηκε, είναι να καταγραφούν τα στοιχεία τους. Τίποτε άλλο!.

 

Κι αυτό, για έναν και μόνο λόγο, για να ολοκληρωθεί και το 100% των εργαστηριακών εξετάσεων. Που είναι σαφές πως θα δείξουν πως η αρχική διάγνωση ήταν η ορθή. Αλλά το πρωτόκολλο, ακολουθείται πάντα. Όπως και η ανευθυνότητα του συγκεκριμένου ΜΜΕ, που προχτές έβγαλε, πως σκάει το ηφαίστειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *