ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 Δελτίο Τύπου των σωματείων επιβατικών μεταφορών Σαντορίνης.

 

 

 

 

“Σε μια ιστορικής σημασίας συνέλευση προχωρήσαμε σήμερα τα τρία σωματεία των επιβατικών μεταφορών της Σαντορίνης, ήτοι το «Σωματείο Ταξί Σαντορίνης», το «Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ. Σαντορίνης» και το «Σωματείο Εκμισθωμένων Οχημάτων με Οδηγό Κυκλάδων». H συνάντηση έγινε στα γραφεία της «Εφημερίδας ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» παρουσία του εκδότη της, δημοσιογράφου Βασίλη Κασιμάτη και για το λόγο, ότι η εφημερίδα έκανε το σχετικό ρεπορτάζ για το κυρίαρχο θέμα της συνάντησης όπως αυτό αναλύεται κατωτέρω.

 

 

  Αφού καταρχήν συνεννοηθήκαμε σε μια κοινή γραμμή «πλεύσης» στα όσα σχετίζονται με τα κοινά συμφέροντα και των τριών αυτών μεγάλων σωματείων μας, ακολούθως επικεντρωθήκαμε στο μείζον θέμα που έχει προκύψει μετά από δημοσιεύματα και καταγγελίες, σχετικά με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες μεταφορών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των επιβατικών μεταφορών και στο νησί μας. Στην συνέλευση μετείχαν οι πρόεδροι και γραμματείς των σωματείων και τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά του COVID-19.   

 

 

  Ερευνώντας το κείμενο περιεχόμενο των καταγγελιών σχετικά με την εφαρμογή I-MOVE και όχι μόνο, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι σαφώς υπάρχει παραπλάνηση του επιβατικού κοινού στη Σαντορίνη, σαφώς και υπάρχουν νομικά ζητήματα, υποθέσεις που κοινά συμφωνήσαμε να αναθέσουμε άμεσα στους νομικούς συμβούλους των σωματείων μας, ούτως ώστε να λάβουμε άμεσα δράσεις υπό ένα κοινό διασυλλογικό μέτωπο, με στόχο τη πάταξη της ανομίας. Επιπλέον και επικουρικά – στη συνέλευση – ο πρόεδρος των Ταξί Σαντορίνης ανακοίνωσε ότι τα «στοχευμένα» δημοσιεύματα που είδαν τελευταίως το φως της δημοσιότητας σχετικά με υποτιθμέμενη συνεργασία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (εφαρμογής) της UBER με τα ταξί Σαντορίνης, αποτελούν μυθεύματα και δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα.

 

 

  Τέλος και αφού παράλληλα συζητήσαμε αρκετά θέματα που αφορούν το εν γένει μεταφορικό έργο στην Σαντορίνη, καταλήξαμε στο να συναντηθούμε από τη προσεχή Δευτέρα με τον Διοικητή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης και την ειδική ομάδα «ΟΕΠΤΑ» προκειμένου, αφενός να τους ενημερώσουμε για τα ζητήματα της παραβατικότητας, αφού πρώτα βέβαια έχουμε τη πλήρη εικόνα από τους νομικούς συμβούλους των σωματείων και αφετέρου να ενημερωθούμε ως θεσμικοί φορείς για τη φετινή λειτουργία των αρχών σχετικά με το μεταφορικό έργο του νησιού.

 

  Κλείνοντας το σημερινό κοινό δελτίου τύπου, ανακοινώνουμε ότι τα τρία σωματεία σήμερα συμφωνήσαμε να συσκεφθούμε με τα μέλη μας, προκειμένου να αποφασισθεί η ίδρυση μιας διασυλλογικής επιτροπής (ΕΕΜΣ: Επιτροπή Επιβατικών Μεταφορών Σαντορίνης) όπου και τα τρία σωματεία θα εκπροσωπούνται και υπό ένα κοινό και διασυλλογικό όργανο, ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις υπό πνεύμα ομόνοιας και συναδελφικής ομοψυχίας, έτσι ώστε να πορευόμαστε κοινά και όχι διχασμένα με μότο το «Η ισχύς εν τη ενώσΕΙ»!

Σε αυτή τη δράση θα κληθεί να λάβει μέρος και η ένωση των ιδιοκτητών λεωφορείων ΚΤΕΛ. Συνυπογράφουν: • «Σωματείο Ταξί Σαντορίνης» • «Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ. Σαντορίνης» • «Σωματείο Εκμισθωμένων Οχημάτων με Οδηγό Κυκλάδων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *