“ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ

 

 

 

“Σήμερα , 25η Μάρτη , ημέρα τιμής των αγωνιστών που πολέμησαν για την Ελευθερία και με το αίμα τους δημιούργησαν το πρώτο Ελληνικό κράτος, οι «γνωστοί- άγνωστοι» σκόρπισαν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στο χωριό Εμπορείο Σαντορίνης. Κλείδωσαν σχολείο, τρομοκράτησαν μαθητές, προπηλάκισαν εκπαιδευτικούς και κατέληξαν σε μια πρωτοφανή παρωδία παρέλασης. Όσο κι αν προσπάθησαν να το κρύψουν, τόσο η πολυήμερη προετοιμασία όσο και η σημερινή εφαρμογή της, αποκαλύπτει τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής στις οποίες κυριαρχεί η ρατσιστική και αντικομμουνιστική υστερία, η παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, οι φωνές και απειλές προς κάθε κατεύθυνση.

Τη στιγμή που στην περιοχή μας αναπτύσσεται η τουρκική επιθετικότητα απέναντι στη χώρα μας με την προστασία του «συμμαχικού» ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των αστικών τάξεων της περιοχής, την ίδια στιγμή καταπατώνται τα δικαιώματα παιδιών που έχουν γεννηθεί και έχουν μεγαλώσει στη χώρα μας και έχουν αριστεύσει στο ελληνικό σχολείο. Οι ενέργειες που οξύνουν τον εθνικισμό -όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλη την περιοχή- στρέφονται ενάντια στους λαούς που δεν θα διστάσουν να τους αιματοκυλίσουν για το στρατηγικό έλεγχό της. Αυτό το ρόλο παίζει η Χρυσή Αυγή με όποιο προσωπείο κι αν παρουσιάζεται.

Η ουσιαστική απουσία της δημοτικής αρχής και δημοτικών συμβούλων εκλεγμένων από την περιοχή δείχνει ότι η μόνη αγωνία τους είναι η διατήρηση της εκλογικής τους πελατείας. Η αστυνομία παρά την παρουσία και τις διαβεβαιώσεις της, δεν κατάφερε για μια ακόμα φορά να παίξει το ρόλο της και να διασφαλίσει την παρέλαση. Καλούμε όλους τους κατοίκους του Εμπορείου και όλου του νησιού να πάρουν θέση και να απομονώσουν τις χρυσαυγίτικες μεθοδεύσεις με όποιο μανδύα εμφανίζονται κάθε φορά.

Η αποφασιστική στάση κάθε εργαζόμενου, κάθε νέου, κάθε πολίτη που σέβεται τον εαυτό του και τιμά έμπρακτα τους αγωνιστές της Ελευθερίας είναι αυτή που θα αποδυναμώσει τις ρατσιστικές κραυγές και θα απομονώσει τα φασιστοειδή και τους εκπροσώπους τους”.

5 Απαντήσεις

 1. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  Διαφωνώ κάθετα με το να σηκώνει κάποιος αλλοδαπός της ελληνική σημαία. Και όχι συγκεκριμένα την ελληνική σημαία. Δεν θα μου άρεσε να σηκώνω την γερμανική σημαία σε κάποια παρέλαση στην Γερμανία. Δεν είμαι Γερμανός. Μπορεί να ξέρω άριστα την ιστορία, την παιδεία και τις παραδόσεις της Γερμανίας. Δεν με κάνουν αυτά Γερμανό, δεν θα νιώθω την περηφάνια που θα νιώθει ο Γερμανός Το πρόβλημα δημιουργείται με το να σηκώνει την σημαία ο καλύτερος μαθητής. Αυτό είναι λάθος. Θα μπορούσε να παίρνει κάποιο έπαινο. Διευκρινίζω ότι είμαι αντίθετος με τις απόψεις της Χ. Α και κατακρίνω τις ρατσιστικές πράξεις της.

  • Ο/Η ΣαντορίνηΠόστερ λέει:

   – Τότε αγαπητέ πατριώτη να απαγορεύσετε να πουλούν χάρτινα ή πλαστικά σημαιάκια στους δρόμους που τα ποδοπατάτε μετά από κάθε παρέλαση και να αιτηθείτε να αφαιρεθεί η άδεια από τους …γύφτους (ίσως κι αυτοί να σας ενοχλούν) που πουλούν αυτά τα χιλιάδες κινέζικης προέλευσης ελληνικά σημαιάκια.
   Πατριώτης είναι αυτός που αγαπά την πατρίδα του και την προστατεύει σε περίοδο πολέμου κι ο κάθε ένας που ζει και προστατεύει τον τόπο του ανά πάσα στιγμή. Η σημαία είναι ένα σύμβολο του έθνους της Ελλάδας και κάθε έθνους που αυτονομάζεται ακόμα έθνος. Το τι αισθάνεται ο καθένας για το έθνος και η ερμηνεία που δίνεται στον όρο έθνος, είναι αποτέλεσμα Παιδείας του καθενός και συμπερασματικά της λανθάνουσας (φροϋδικά) ερμηνείας που δίνεται κατά καιρούς στον όρο. Στην ιδιομορφία της σημερινής εποχής δικαιολογείται, σε απαίδευτα έθνη η όποια παρερμηνεία και στρέβλωση των ερμηνειών.
   Το σύμβολο τώρα δεν είναι γαϊτανάκι στις απόψεις του καθενός αλλά της συνολικής ερμηνείας του Έθνους. Κάθε ιδιωτική σκέψη παραμορφώνει τον όρο και προσωποποιεί κεκτημένα πολλών. Εν κατά κλείδει, το δικαίωμα στο έθνος δεν εκφράζεται με απόψεις και ιδιαίτερα από προσωπικές απόψεις, είναι όρος πολιτογραφημένος και προστατεύεται από το Σύνταγμα.
   Και συμβουλευτικά για να μπορούμε να αρθρώσουμε κοινή άποψη σε τούτο εδώ τον τόπο, κρατήστε τις δυνάμεις και τις απόψεις σας για την στιγμή που θα απειληθεί η εδαφική επικαιρότητα της πατρίδας.

  • Ο/Η Κοσμάς λέει:

   Συμφωνώ οριζοντίως με τις απόψεις σας αγαπητέ! Δυστυχώς ενώ η τεχνολογική πρόοδος μας επιτρέπει τους γενετικούς γονιδιακούς αιματολογικούς ελέγχους , σκοτεινά σιωνιστικά κέντρα μας αποτρέπουν προς το παρόν απο την άμεση πρόσβαση σε αυτούς και την ευρεία χρήση τών , έτσι ώστε να δικαιωθεί έστω και ετεροχρονισμένα το έργο του λαμπρού επιστήμονος δόκτορ Μένγκελε , κάτι που θα προκαλέσει , πιστεύω , κύματα χαράς και περηφάνειας σε όλους εμάς τους δεδηλωμένους φίλους και θαυμαστές της Γερμανικής ιστορίας , παιδείας και των παραδόσεων αυτής. Το μέτρο δε που προτείνετε εώς ότου υπερκεραστεί αυτό το εμπόδιο είναι , θεωρώ , το πλέον ενδεγδυμένο και , θα μου επιτρέψετε , να προχωρήσω την σκέψη σας και να προτείνω τα εξής : Θα μπορούσε ο καλύτερος μαθητής να πάρει κάποιο έπαινο και συνοδείαν αυτού , για να το κάνουμε πιό δελεαστικό και να αποφύγουμε τυχόν αντιδράσεις , ένα εκπτωτικό κουπόνι για αγορές από σούπερ μάρκετ της αρεσκείας του μαζί με ένα μπιτόνι πετρελαίου θέρμανσης , πράγματα χρήσιμα και πρακτικά εν μέσω της οικονομικής κρίσεως που διανύουμε. Απο κεί και πέρα , προτείνω , σημαιοφόρος να γίνεται ο μαθητής του οποίου το δίκυκλο φέρει την πιό καλογυαλισμένη και θορυβώδη εξάτμιση τύπου σέμπρινγκ και εκείνος ως αναβάτης ο ικανότερος στις σούζες και στις κωλιές ή η μαθήτρια με τις καλύτερες επιδόσεις στο βελονάκι και στο άνοιγμα φύλλου σπανακοτυρόπιτας ή , για να μήν πλατιάζουμε , ο μαθητής του οποίου ο γονιός διαθέτει το μεγαλύτερο χωράφι και τα περισσότερα ζα. Ελπίζω οι προτάσεις μου να γίνουν το εφελατήριο για το άνοιγμα ενός γόνιμου διαλόγου πάνω στα χρονίζοντα σημαντικότατα αυτά προβλήματα του τόπου μας. Σας ευχαριστώ

 2. Ο/Η εσωτερικός μετανάστης λέει:

  Το ίδιο ακριβώς εξέφρασα και ο ίδιος σε παλαιότερη ανάρτησή μου…
  Η Ελληνική σημαία ΔΕΝ είναι δώρο να χαρίζεται στον καλύτερο μαθητή πόσο μάλλον αν αυτός δεν είναι Έλληνας… Στην προσπάθεια του ανταγωνισμού της αριστείας (όπου μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξαρτήτως εθνικότητας,καταγωγής,χρώματος και οτιδήποτε “ρατσιστικό” θεωρούν οι ανοιχτόμυαλοι ψευτοφιλελεύθεροι) καλό θα ήταν από τον εκάστοτε δήμο ή κοινότητα να δίνεται έπαινος ή μια μικρή υποτροφία στον αριστούχο. ΟΧΙ η σημαία… Συμφωνώ απολύτως με την άποψη του άνω σχολίου. Επαυξάνω ότι δεν είμαι σύμφωνος με τη συλλογική δράση της Χ.Α. ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιεί βία για την επιβολή των πεποιθήσεων της αλλά αυτό δεν παύει να με κάνει να σκέφτομαι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ τρόπους για την ηθική ικανοποίηση των Ελλήνων και της Ελλάδας τουλάχιστον σε αυτό το ζήτημα που έχει γίνει μείζων θέμα στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια και σκοπίμως δεν έχει δοθεί λύση από την εκάστοτε κυβερνώσα αρχή.

 3. Ο/Η εσωτερικός μετανάστης λέει:

  Διακρίνω μια είδους ειρωνεία από αυτές των ανεμοδαρμένων υδάτων… Δίχως ίχνος ολοκληρωμένης σκέψης… Λυπούμε βαθύτατα γιατί σας τα μάθανε λάθος και λάθος τα λανσάρετε και εσείς… Αν έχετε την ευγενή καλοσύνη ψάξτε λίγο για κάποιον Κίσσινγκερ προτού εθελοτυφλήσετε αυτοβούλως σε ότι σας διατάσσει η γραμμή του φορέα σας…
  Ευχαριστώ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *