ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

“ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ” ΛΕΕΙ Η ΠΑΣΚΕΔΙ

 

 

 

 

 “Η κίνηση του ΠΑΣΚΕΔΙ να προτείνει γενική απεργία της Εστίασης 16-22 Σεπτεμβρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιμετώπιση που υφίσταται ο κλάδος εν μέσω πανδημίας. Είναι η πρώτη φορά που σύσσωμος ο κλάδος αποφασίζει να δράσει συνολικά, σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει την αξιοπρέπεια και την ίση μεταχείριση που δικαιούται.

 

 

Η ρηξικέλευθη αυτή κίνηση ήταν αναμενόμενο ότι θα προκαλέσει αναστάτωση όπως και πολλά ερωτήματα αναφορικά με την πρότασή μας. Αυτό που απαντούμε, ωστόσο, είναι ότι δεν πιστεύουμε πως είμαστε “φωστήρες”. Η ημερομηνία 16-22 Σεπτεμβρίου έχει σχέση με την επικείμενη εξαγγελία του πρωθυπουργού, αφού μόνο έτσι γνωρίζει πως η εστίαση και η διασκέδαση διεκδικεί σοβαρά την επίλυση των προβλημάτων τα οποία συρρικνώνουν τα περιθώρια βιωσιμότητας μας. Εξάλλου, είναι επιβεβλημένη η στήριξη της κυβέρνησης και δεν έχει να κάνει με μικροπολιτικές και εγωισμούς.

 

 

Όσον αφορά τα σχόλια που δεχόμαστε από μεμονωμένους ιδιοκτήτες καταστημάτων που φοβούνται να συνταχθούν με την κίνησή μας; Το σωματείο μας σε αγώνες που αφορούσε σε μεμονωμένες προσπάθειες από αυτό όπως το 2% που πληρώναμε από τα ακαθάριστα ή ο αντικαπνιστικός νόμος με την προσφυγή στο ΣτΕ, δεν απασχόλησε ποτέ τον κλάδο. Έγιναν οι κινήσεις από το ΠΑΣΚΕΔΙ και αυτό ήταν αρκετό. Πόσοι από το κοινό γνωρίζουν πως η ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων γράφει πως η μείωση του δημοτικού φόρου έγινε ως απάντηση στο Αίτημα του ΠΑΣΚΕΔΙ;

 

 

Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας πως η συγκεκριμένη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτόγνωρη. Το ξέρετε το ξέρουμε το ξέρουν…. Σ’ αυτή τη συγκεκριμένη κρίση θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις, κυρίως λόγω παντελούς στήριξης από την Πολιτεία, αλλά σίγουρα και γιατί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες για να διατηρήσουν μια ισχνή εισροή, δεν θα αντιδράσουν και θα μπερδευτούν από αυτή, αγνοώντας τον αφανισμό που έρχεται με μαθηματική ακρίβεια από το γεγονός της λειτουργίας τους στο 50% του χρόνου των τετραγωνικών και των πελατών σε συνδυασμό με την φρικτή απαίτηση κάλυψης των θέσεων κόστους στο 100%. Θα επέλθει μια εμφραγματική επαγγελματική κατάσταση που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν για πολύ αν υπάρξει συνέχιση του φαινομένου της διασποράς του ιού με τα ανάλογα μέτρα.

 

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, προσέξατε πως τους τελευταίους μήνες διενεργούνται έλεγχοι και επιβάλλονται αυτόματα πρόστιμα δίχως πια ο φυσικός δικαστής να αποφανθεί υπέρ ή κατά; Αντιλαμβάνεστε πως μας έχει αφαιρεθεί ακόμα και το τεκμήριο της αθωότητας;

 

 

Θεωρούμε -και σε καμία περίπτωση δεν μας χαρακτηρίζουμε ως “φωστήρες”- πως τα παιδιά μας χρειάζονται ψωμί και ηθικό αντίβαρο από μας τους γονείς τους που θα παλέψουμε σοβαρά ως σοβαροί άνθρωποι και επιχειρηματίες για να κερδίσουμε ένα μέλλον άξιο να βιωθεί από μας και τις οικογένειες μας.

 

 

Υπάρχει η επιλογή να μη συμμετέχει ο επιχειρηματίας. Υπάρχει όμως και η επιλογή να πολεμήσει μια εβδομάδα. Μια εβδομάδα! Αυτή η κρίση θα μας αφήσει με πολλή γνώση και δυστυχώς λιγότερους. Μακάρι να πάνε καλά όλα για όλους…”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *