ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΘΠ-ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΑΦΟΡΑ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΩΝ ΦΗΡΩΝ

 

ΕΣΘΠ_ΕΜΠ_ΣΥΛ“Κοινό Δελτίο Τύπου

Θέμα: Έγγραφη Αναφορά -καταγγελία που κοινοποιήθηκε στον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο θήρας από υπογράφοντες επαγγελματίες του νησιού της Σαντορίνης απέναντι στην Ένωση Γεωργικών και Συνεταιρισμών Θήρας.

Με αφορμή το κείμενο που υπέγραψαν αρκετοί επαγγελματίες του τουρισμού, συναντήθηκαν το Δ.Σ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας και το Δ.Σ. της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων στις 13/8/16 και στις 14/08/16 στα γραφεία της Ένωσης.

Μετά από πολύωρη διαβούλευση διαπιστώθηκαν και αποφασίστηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα :

• Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων αντιπροσωπεύει αδιαλείπτως, επί σειρά δεκαετιών, τον αγροτικό κόσμο της Σαντορίνης, τον οποίο εκπροσωπεί επάξια, προωθώντας τα προϊόντα του, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι δραστηριότητες της Ένωσης συνδράμουν εποικοδομητικά στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και προσθέτουν υπεραξία στο νησί μας. • Υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερης ανάπτυξης και προώθησης των θηραϊκών προϊόντων από τους επιχειρηματίες στα καταστήματα του νησιού.

• Στην έκθεση του οινοποιείου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων θα προωθούνται ως επί το πλείστον αγροτικά προϊόντα αλλά και προϊόντα των τοπικών επιχειρήσεων, ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους.

• Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων απολαμβάνει του δικαιώματος της ελεύθερης οικονομικής ανάπτυξης και της ακώλυτης άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας, εν γένει, όπως και κάθε άλλη επιχείρηση της Σαντορίνης, στα πλαίσια της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας.

• Να αναλάβουν τα δύο Διοικητικά Συμβούλια κοινές πρωτοβουλίες και άμεσες ενέργειες για τη δημιουργία του δεύτερου τελεφερίκ. ”

Σκοπός αμφότερων είναι η διαφύλαξη, η μελέτη και η προαγωγή των κοινών οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών μας και η εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *