ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ;

ΣΥΝΑNΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΕΜΥ

 

 

  “Κατόπιν της άμεσης αποδοχής της αιτήσεως μας προς την ΑΕΜΥ Α.Ε πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τρίτη 22 Νοεμβρίου με το Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε παρουσία και της νέας αντιπροέδρου και εντεταλμένης συμβούλου για το ΓΝΘ κ. Μπορμπουδάκη Ελένης. Τα μέλη συνεχάρησαν και καλωσόρισαν την νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου μας και ακολούθησε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση μεταξύ των πολιτών και της διοικήσεως της ΑΕΜΗ ΑΕ.
  Κατατέθηκαν από την μεριά της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών Θήρας η απογοήτευση και η οργή της κοινωνίας της Επαρχίας Θήρας για την συνεχιζόμενη συρρίκνωση του ιατρικού – νοσηλευτικού – αλλά και διοικητικού προσωπικού με αποτέλεσμα τον διαρκείς ευτελισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της περιφερειακής ενότητας Θήρας από το Γ.Ν. Θήρας.
  Αυτή η αγανάκτηση των πολιτών της Επαρχίας Θήρας επιστεγάστηκε και με την κατάθεση ψηφίσματος που έχει υπογραφεί από τους περισσότερους φορείς και συλλόγους του νησιού μας αλλά και των υπολοίπων νησιών της περιφερειακής μας ενότητας όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: <<Οι πολίτες και οι φορείς της Επαρχίας Θήρας αγωνιούμε για την Υγεία όλων μας και απαιτούμε την άμεση στελέχωση του ΓΝΘ με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, αποκλειστική χρηματοδότηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό και μονιμοποίηση όλου του απαραίτητου προσωπικού για την πλήρη λειτουργία του ΓΝΘ.>>
  Από την μεριά της η ΑΕΜΥ ΑΕ μέσω του προέδρου της κ. Παπακυρίλλου Κυρίλλου μας ενημέρωσε, και δεσμεύτηκε για πολλοστή φορά, ότι θα γίνει προσεχώς εντός 2 μηνών προκήρυξη 10 θέσεων, όσους δηλαδή αντέχει ο προϋπολογισμός της ΑΕΜΥ, με αυξημένες απολαβές ώστε να είναι ελκυστική για ιατρικό προσωπικό με σύμβαση ενός έτους (μέσω ΑΠΥ), καθώς επίσης και ότι σε χρονικό διάστημα ενός έτους, θα έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου μας βάση τον ΚΕΟΛ με μόνιμους γιατρούς.
  Με την σειρά της η νέα διοικήτρια κ. Μπορμπουδάκη μας καλωσόρισε και μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για την εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν Θήρας καθώς επίσης και ότι δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε μορφή επιλεκτικής αντιμετώπισης του προσωπικού όσον αφορά την εκτέλεση των καθηκόντων του.
Η Συντονιστική μας φεύγοντας έλαβε την διαβεβαίωση ότι σε 1 με 2 μήνες θα είναι εμφανείς οι διαφορές στην λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας τόσο από άποψη δυναμικού αλλά και άποψη οργάνωσης.
Το σημαντικότερο και πιο ανησυχητικό για εμάς ήταν η δήλωση – ανησυχία για πρώτη φορά του Δ.Σ της ΑΕΜΥ ΑΕ πως εάν και αυτήν την φορά ,με τις αυξημένες αποδοχές των ιατρών, η προκήρυξη αποβεί άκαρπη όπως και η προκήρυξη θέσεων μέσω ΑΣΕΠ τότε μάλλον δεν θα μπορεί να υπάρχει δημόσιος χαρακτήρας στο Γ.Ν Θήρας.
Ο άμεσος αντίλογος της Συντονιστικής επιτροπής μας ήταν ότι, αν συμβεί αυτό, τότε θα έχει έρθει ο καιρός να μιλήσουμε ανοιχτά για πλήρη αποτυχία της διοίκησης της ΑΕΜΥ Α.Ε και ότι πρέπει να βρεθεί μια άλλη μορφή δημόσιας διοίκησης του Νοσοκομείου μας χωρίς υβριδικές καταστάσεις με άμεση ένταξή του στο Ε.Σ.Υ
Ο Δημόσιος Χαρακτήρας Του Γ.Ν Θήρας είναι αδιαπραγμάτευτος και αποτελεί την κόκκινη γραμμή ολόκληρης της Θηραϊκής κοινωνίας.
Πολύ σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών Θήρας που είμαστε σίγουροι ότι θα συμμετέχετε όλοι όπως μέχρι τώρα.
Από τη Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας για το Γ.Ν. Θήρας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *