ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΖΗΤΑ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

 

Η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας” κ. Μαρία Αργυρού

“10 Γενάρη την Δευτέρα και είναι η πρώτη ημέρα ανοίγματος των σχολείων μετά τις γιορτές, εν μέσω πανδημίας και ενώ τα κρούσματα έχουν δεκαπλασιαστεί και το σύστημα υγείας καθημερινά να πιέζεται.

 

 

  Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας, εκφράζει την έντονη ανησυχία της κυρίως για την έλλειψη μέτρων ελέγχου και προστασίας αλλά και από το αλαλούμ που επικρατεί αναφορικά με τα τεστ που πρέπει να έχουν κάνει οι μαθητές, προκειμένου να επιστρέψουν στα σχολεία τους.

 

 

  Μπροστά στην επικίνδυνη κατάσταση που προδιαγράφεται μετά και την επιστροφή των εκδρομέων στο νησί μας, καλούμε το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, τον ΕΟΔΥ και το Δήμο Θήρας να προχωρήσουν αποφασιστικά στη λήψη μέτρων απαραίτητων για τον περιορισμό της πανδημίας

  • Αραίωση των μαθητών σε κάθε τμήμα
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλυφθούν πλήρως η επιτακτική ανάγκη διατήρησης καθαρών σχολικών μονάδων και να τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ έξω από κάθε σχολική μονάδα για εκπαιδευτικούς και μαθητές, καθώς αυτά πρέπει να γίνονται ενιαία, καθολικά και από ειδικούς.
  • Δωρεάν μάσκες σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας
  • Ασφαλής μεταφορά των μαθητών με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, με αύξηση των δρομολογίων και λαμβάνοντας όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που έχουν να κάνουν με την πληρότητα και την απολύμανση των οχημάτων.
  • Σε μόνιμη βάση κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε κεντρικά σημεία του νησιού

Η αγωνία όλων μας είναι αυξημένη για τις εξελίξεις που μπορεί να παρουσιαστούν και προτείνουμε σε όλους την εφαρμογή όλων αυτών των απαραίτητων μέτρων προστασίας ιδιαίτερα το Δήμο αφού έχει και την ευθύνη της διασφάλισης της υγείας των δημοτών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *