Κάτοικοι του Κάντιθ “κηρύσσουν τον πόλεμο” στη Σαντορίνη για ένα μπλουζάκι

 

  Ο τίτλος, είναι ιλαροτραγικός, όπως και το θέμα. Μια εταιρεία ονόματι Σπρίνγκφιλντ (Springfield) βγάζει μπλουζάκια. Τ-Shirt, όπως τα λένε με άψογο αξάν Καρδιτσομαγούλας. Σε ένα από αυτά τα Τ-Σέρτ (όχι της ΕΡΤ) έχει το όνομα Σαντορίνη (Santorini) και ένα κάπως απροσδιόριστο τοπίο που με μια καλή δόση φαντασίας παραπέμπει στη στερεοτυπική εικόνα του νησιού.

Με το που την είδαν όμως οι κάτοικοι του Κάδιξ, Κάδιθ ή Κάντιθ (Cai, στην τοπική λαλιά), εξεγέρθηκαν. Ο λόγος;. Μα η απεικόνιση, παραπέμπει και στον περίφημο Καθεδρικό Ναό της πόλης, της πόλης η οποία βρίσκεται στις εκβολές του Γκουανταλκιβίρ.

Τα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης, πήραν φωτιά. “ Η Σαντορίνη είναι Κάδιθ με περισσότερο Μουσακά. Το Κάδιθ είναι Σαντορίνη, με λίγο περισσότερο σχήμα αλατιέρας”, γράφει σκωπτικά ένας χρήστης του Twitter Χ, ενώ άλλοι καλούν σε μποϊκοτάζ της συγκεκριμένης εταιρείας.

“Είναι μάλλον δυσάρεστα δύσκολο να κάνεις συγκρίσεις” γράφει η Αναδαλουσιανή εφημερίδα “Sur” στην αγγλόφωνη έκδοσή της. Ωστόσο, ένα από τα τελευταία σχέδια μπλουζών του Σπρίνγκφιλντ που απεικονίζει την κύρια πόλη του νησιού της Σαντορίνης στην Ελλάδα έχει πυροδοτήσει διαμάχη στα social media: “Τι εννοείς Σαντορίνη, Ελλάδα; Αυτός είναι ο καθεδρικός ναός του Κάδιθ.” , προσθέτει.

 

“Ο καθεδρικός ναός του Cádiz βρίσκεται τώρα στη Σαντορίνη της Ελλάδας: το “μεγάλο χτύπημα” σε ένα μπλουζάκι της μάρκας Springfield”, αναφέρει με τη σειρά της η  elconfidencial 

 

.-

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *