‘Κάτω από το Τοπίο: Θηρασιά 2021-22’,

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΜΙΑΣ ΘΑΥΜΑΣΙΑΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑΣ

 

 

 

  “H ομάδα ‘Μπουλούκι’ και το Ναυτικό Μουσείο Οίας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του project ‘Κάτω από το Τοπίο: Θηρασιά 2021-22’, ενός πολύπλευρου εγχειρήματος αφιερωμένου στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

 

 

  Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το συμμετοχικό έργο που πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου στη Θηρασιά, στο πλαίσιο του οποίου:

  • Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση τμήματος του κεντρικού ξερολιθικού καλντεριμιού του παραδοσιακού υπόσκαφου οικισμού της Αγριλιάς καθώς και η επισκευή με θηραϊκά κονιάματα δύο υπόγειων στερνών συλλογής ομβρίων υδάτων.
  • Οι παραπάνω εργασίες υλοποιήθηκαν μέσω επαγγελματικής μαθητείας νέων τεχνιτών.
  • Έλαβε χώρα βιωματικό εργαστήριο για την εκπαίδευση πάνω στις παραδοσιακές τεχνικές και την τοπική αρχιτεκτονική με τη συμμετοχή φοιτητών και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό εργαστήριο με φοιτητές και διδάσκοντες της ΑΣΚΤ στο οποίο κατασκευάστηκαν γλυπτικές συνθέσεις από θηραϊκή γη και ασβέστη και αφετηρία τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν, ακόμη, οι προοπτικές και τα επόμενα στάδια του εγχειρήματος.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ένα μουσικό ταξίδι στην παράδοση από τον Αντώνη Πρέκα «Φαρισαίο» βιολί, Κυριάκο Πρέκα «Φαρισαίο» κιθάρα-λαούτο-τραγούδι και Γιάννα Μαυρομμάτη τραγούδι.

www.underthelandscape.net

info@boulouki.org”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *