«ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Ο. ΚΚΕ

 

 

 

«Στην κορυφή του Προφήτη Ηλία, δίπλα στο Μοναστήρι και πάνω από τα κεφάλια όλων μας, είναι εγκαταστημένο και λειτουργεί ασταμάτητα, εδώ και δεκαετίες το ραντάρ του Πεδίου Βολής Κρήτης. Είναι το άγρυπνο «μάτι» της ΝΑΤΟϊκής βάσης στη Σούδα της Κρήτης και χρησιμοποιείται για τον έλεγχο και τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων ενάντια στους λαούς της περιοχής μας.  Εκπέμπει επικίνδυνη ακτινοβολία σε τιμές εξαιρετικά αυξημένες, μέχρι και 17 φορές πάνω από τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της χώρας μας.

 

 

Παρά τις αντιδράσεις σύσσωμου του Θηραϊκού λαού, το Δεκέμβρη του 2017 και τις ψεύτικες υποσχέσεις υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για απομάκρυνσή του, το ραντάρ εκσυγχρονίστηκε και εξακολουθεί να εξυπηρετεί τα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή του Αιγαίου και ενάντια στο λαό μας και όλους τους λαούς της περιοχής.  Το όψιμο ενδιαφέρον της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ερωτήσεις για την απομάκρυνση του ραντάρ έχει καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα, μιας και η ΝΔ και οι πολιτικοί της πρόγονοι, ήταν αυτοί που εγκατέστησαν και διατήρησαν το ραντάρ στο συγκεκριμένο σημείο στο πλαίσιο του δόγματος «Ανήκομεν εις την Δύσιν (= ΝΑΤΟ κι Ευρωπαϊκή Ένωση)» από τη δεκαετία του 1960.

 

 

Η τοπική κοινωνία εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, κινητοποιείται και ζητά το κλείσιμο – όχι τη μετεγκατάσταση σε άλλο κοντινό νησί – την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ραντάρ που στοχοποιεί το νησί μας και το εμπλέκει σε επικίνδυνες περιπέτειες.

 

Καλούμε το σαντορινιό λαό να πάρει στα χέρια του την υπόθεση με δυναμικές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις.
Ø Απαιτούμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για την απομάκρυνση του ραντάρ.
Ø Απαιτούμε την προστασία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας από την καρκινογόνο ακτινοβολία του ραντάρ.

Ø Απαιτούμε το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των νατοϊκών βάσεων. Να μην έχει καμιά εμπλοκή η χώρα μας σε καμιά πολεμική επιχείρηση.

Καμιά συμμαχία και σύμπραξη με τους φονιάδες των λαών της περιοχής μας αλλά και του κόσμου ολόκληρου.

Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *