ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΒΡΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΑΣ

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

 

 

 

Βράχοι αποκολλήθηκαν και κατέπεσαν στην Κολλάδα της Περίσσας, ένα σημείο που συχνά προτιμούν οι λουόμενοι. Το ευτύχημα ήταν πως δεν υπήρχαν επισκέπτες στην περιοχή την ώρα της πτώσης. Ωστόσο, τα πρανή φαίνεται πως είναι σαθρά και δεν αποκλείεται κι άλλη αποκόλληση στο μέλλον. Ο Αντιδ΄ήμαρχος Θήρας, κ. Δρόσος, έσπευσε στην περιοχή, για να απομακρύνει τους βράχους.

Το πρόβλημα όμως με τα κρημνώδη πρανή του νησιού παραμένει ακόμα και στα σημεία, όπου έχει τοποθετηθεί ατσάλινο πλέγμα για την συγκράτηση των κατολισθήσεων. Υπάρχει άμεση αναγκαιότητα, να απομακρυνθεί το βραχώδες υλικό που έχει συγκρατηθεί από το πλέγμα., προκειμένου να αντέξει σε μια πιθανή κατάπτωση.

 

Και βέβαια, πρέπει με κάθε ευκαιρία να υπενθιμίζεται στους επισκέπτες πως η διάσημη “Κόκκινη Παραλία” στο Ακρωτήρι, παραμένει κλειστή για τους λουόμενους, λόγω μεγάλης κατάπτωσης στο παρελθόν και της εν γένει ευαισθησίας των κοκκινόχρωμων πρανών. Κάτι που δυστυχώς πολλοί δεν τηρούν και προσεγγίζουν εκεί, είτε από το απόκρημνο μονοπάτι,είτε δια θαλάσσης, από σκάφη που τους αφήνουν στα ρηχά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *